İlgili kurumlar ise tedbir almış ve inceleme başlatmıştı. O görüntü yeni olmuş gibi sosyal medyada yeniden paylaşılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Uzungöl ile ilgili bu tür paylaşımlar yapmak, geçmiş dönemde yaşanan olayların görüntülerini yeniden gündeme sürmek kimseye fayda sağlamaz, şehrimize hiç fayda sağlamaz.

Trabzon’a bu tür durumlar zarar vermekten öteye geçmez. Zira Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri başta olmak üzere şehrin tüm paydaş kurumları herhangi bir olumsuz olayın yaşamaması için şehrin her noktasında ve Uzungöl’de her türlü tedbiri almış durumda. Herkesi Uzungöl konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu tür algılara inanmayalım. Turizm şehrimizin en önemli ve önde gelen sektörlerinden biri. Kimsenin zarar vermesine izin vermemeliyiz. Güzel başlayan turizm sezonunu huzurlu bir şekilde tamamlayalım. Bunun için hepimize görev düşüyor.

ÇAT KAPI ÇAY SOHBETİ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gülbahathatun Mahallesine çat kapı ziyaret yaptı. Mahalledeki çay ocağına oturdu. Vatandaşla çay içip dertleşti. Vatandaşların devletten taleplerini dinledi. Çayları ikram etti. Vali Yıldırım, “Halkın içinde olmaya özen gösteriyoruz” dedi.

MUHTARLARIN SU İSYANI

Vakfıkebir İlçe merkezine yakın mahalle muhtarları, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Hikmet Aksoy Lokalinde basın açıklaması yaparak vatandaşların duyarlı olmalarını ve ilgililerin konuya çözüm getirmeleri için çağrı yaptılar.

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nde Büyükliman Mahallesi Muhtarı Sadık Aydın, Kemaliye Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Çavdaroğlu, Tarlacık Mahallesi Mustafa Çiçek, Çamlık Mahallesi Muhtarı İlyas Bahadır, Hacıköy Muhtarı Abdulkadir Bizel, Güneysu Mahallesi Muhtarı Hakan Koçal, Çavuşlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Oğuzhan ve Şenocak Mahallesi Muhtarı Avni Özoğlu ile son günlerde mahallelerde yaşanan su sorunları ile ilgili basın açıklamasında bulundular. Büyükliman Mahallesi Muhtarı Sadık Aydın’ın sözcülüğünde açıklamalarda bulunan muhtarlar, değerli kamuoyuna saygıyla duyurulu diyerek yaptıkları açıklamalarda; son günlerde mahallelerde müthiş derecede su sorunu yaşandığının altı çizildi.

İKİZDERE ZİRVESİ

Rize ilinde görevli 11 ilçe Müftüsü her ay yaptıkları toplantıların Haziran ayı toplantısını İkizdere ilçesinde yaptı.    

İkizdere Müftülüğünün ev sahipliğinde Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantının başkanlığını İl Müftüsü Naci Çakmakçı yaptı. İl Müftüsü Naci Çakmakçı başkanlığındaki Haziran ayı ilçe müftüleri toplantısı İl Müftüsü Naci Çakmakçı başkanlığında yapılan İlçe Müftüleri toplantısında; Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur'an kursları ile ilgili il ve ilçeler de yapılacak faaliyetler konuşuldu değerlendirildi.

Ayrıca din hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya İkizdere Müftüsü Nizamettin Keskin, Kalkandere Müftüsü Mehmet Emin Albayrak ,İyidere Müftüsü Yusuf Kars, Derepazarı Müftüsü Metin Dertli, Güneysu Müftüsü Hasan Faruk Satıcı ,Hemşin Müftüsü ve  Pazar Müftü vekili Hasan Aydın, Çamlıhemşin Müftü vekili Ensar Ali Başoğlu Fındıklı Müftüsü Ümmet Durmuş ,Ardeşen Müftü vekili Savaş Yaylalı ve Çayeli Müftü vekili Kazım Genç katıldı.

GÜLÜMSEMEYEN DÜKKAN AÇAMAYACAK!

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu'ndan Sert Çıkış CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu'ndan Sert Çıkış

Trabzon basın camiasında uzun yıllar çalışmış Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, Profesyonel Sunucu ve Diksiyon Hocası Adem Üçüncü, Akçaabat esnafı için şunları söyledi: Çin'de Bir atasözü vardır " gülümsemeyen dükkan açmasın."  Akçaabat için Kültür Şehri sloganını kullanmaktayız ama esnaflarımızın bu konuda birçok eksiği bulunmakta. Trabzon'a gelen birçok öğrenciye hatta eğitim verdiğim öğrencilerime ‘Trabzon'u nasıl buldunuz?’ diye sorduğum zaman ilk söyledikleri şey "esnafla iletişim zor" oluyor.

Trabzon insanı biraz sinirli bunu hepimiz kabul etmeliyiz ama bu çözülemeyecek bir sorun değil. Yıllar önce Akçaabat Dolmuş Şoförlerimize Diksiyon ve Etkili İletişim eğitimleri verilmişti. Başka bir ilçede bu eğitimleri ben de vermiştim ama konferans tarzında eğitimler bu konuda çok yeterli olmuyor. Bu tarz eğitimlerin bizzat ders şeklinde verilmesi gerekmektedir. Zorunlu verilen eğitimlerde verim almak çok zor. Çünkü eğitimlere katılanlar zorunlu diye katılıyor. Bu konuda Şoförler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Mülki İdare Amirleri ve STK'lar çalışmalar yapabilir. Trabzon ağzı çok güzel bir ağız ve tarihsel izler taşımakta ama ne yazık ki gençlerimizin konuşma üslubu çok bozuldu. Şiddet içeren dizilerdeki bazı kelimeler gençlerimizin dilinden düşmüyor. Bütün bunları eğitimle çözebiliriz. Kültür Şehri Akçaabat'ı daha iyi yerlere taşıyabilmemiz gerekmektedir” dedi.

JANDARMADAN TATLI DENETİM

Giresun'un Espiye ilçesinde jandarma trafik ekipleri denetimlerde vatandaşlara çikolata ikram etti. Trafik ekipleri kentin farklı bölgelerinde denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, uygulamalarda sürücü ve araç içerisinde bulunanlara trafik kuralları ile işaretlerine uymaları hususunda uyarılarda bulunuyor. Ekipler ayrıca araçlardaki vatandaşlara çikolata ikram etti.

Muhabir: BİROL SANCAK