2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek finalde elenen A Milli Futbol Takımı, turnuvada tarihi anlar yaşattı. Son 16 turunda Avusturya'ya karşı zafer kazanan millilerimizin oyuncusu Merih Demiral'ın bozkurt işaretiyle kutlama yapması, Almanya'da krize neden oldu.

UEFA'dan Ceza, Türkiye'den Tepki

Trabzonspor’un Çıkışı Durduruldu: Hatayspor Engel Oldu Trabzonspor’un Çıkışı Durduruldu: Hatayspor Engel Oldu

UEFA, daha önce benzer örneklere göz yumarken Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Bu karar Türkiye'de büyük tepkiyle karşılandı. Millilerimiz turnuvaya veda etse de Almanya'daki tartışmalar devam ediyor.

"Bozkurt İşareti Yapanlar Vatandaşlıktan Çıkartılsın"

Alman yayın organı Welt'in haberine göre, aşırı sağcı Alman siyasetçiler, bozkurt işaretinin yasaklanmasını ve bu işareti yapanların Alman vatandaşlığından çıkartılmasını öneriyor. CDU siyasetçisi Alexander Throm, bu konuda acilen harekete geçilmesi gerektiğini savunuyor.

Almanya'da Bozkurt İşareti Akımı

Avusturya maçının ardından UEFA'nın siyasi sebeplere dayanan yasakçı kararına tepki olarak, Almanya sokaklarında milli takımımıza destek veren binlerce Türk, bozkurt işaretleriyle protesto gösterisi yaptı. Çeyrek finalde, millilerimizin Hollanda karşısında verdiği mücadele sırasında da tribünlerden bozkurt işareti eksik olmadı.

Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapması, Almanya'da aşırı sağcı siyasetçilerin bu işaretin yasaklanmasını ve yapanların vatandaşlıktan çıkartılmasını talep etmesine yol açtı. Almanya'da yaşayan Türkler, UEFA'nın kararına tepki gösterirken, tribünlerden de bozkurt işareti eksik olmadı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU