ALTIN FİYATLARI REKOR SEVİYELERE ULAŞTI

Altın fiyatları, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası Fed'in olası faiz indirimi beklentisi, altın fiyatlarını yukarı yönlü hareket ettiriyor. Avrupa Merkez Bankası'nın da faiz indirimine devam etmesi, Fed’i faiz indirimi yapmaya zorlayabilir. Bu gelişmeler, ons ve gram altının rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu.

ONS ALTIN TARİHİ ZİRVEDE

Ons altın, güne 2558 dolardan başlarken, gün içinde en düşük 2556 dolar, en yüksek 2570 doları gördü ve şu an 2567 dolardan işlem görüyor. 2570 dolarla tarihi zirvesine ulaşan ons altın, yatırımcılarına kazandırmaya devam ediyor.

GRAM ALTINDA YENİ HEDEFLER

Gram altın ise güne 2787 liradan başladı. Gün içerisinde en düşük 2786 lira, en yüksek 2807 lirayı gören gram altın, şu sıralar 2803 liradan işlem görüyor. Altın, 28 Ağustos'ta kırdığı 2816 liralık rekor seviyeye bir adım daha yaklaşmış durumda.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ ALTINI DESTEKLİYOR

ABD ekonomisine ilişkin olumlu veriler ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimleri, Fed'in de faiz indirimine gitme olasılığını artırıyor. Uzmanlar, Fed’in yıl sonunda 20 baz puana kadar faiz indirimi yapabileceğini ve bu durumun altın fiyatlarına destek vermeye devam edeceğini belirtiyor.

FIAT’tan tarihi fırsat! ÖTV’siz Egea bu fiyata satılacak FIAT’tan tarihi fırsat! ÖTV’siz Egea bu fiyata satılacak

Kaynak: HABER MERKEZİ