Küresel Piyasalarda Pozitif Hava Hakim
ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceğine dair beklentilerin güçlü kalması ve Çin Maliye Bakanı'nın hafta sonu yaptığı açıklamaların ardından küresel piyasalar haftaya pozitif bir seyirle başladı.

Türkiye’de İnek Sütü Üretiminde Artış: Yıllık %13,5 Artışla 934 Bin 396 Ton Türkiye’de İnek Sütü Üretiminde Artış: Yıllık %13,5 Artışla 934 Bin 396 Ton

ABD'de bir süredir enflasyonist baskıların hafiflediğine dair beklentiler artarken, geçen hafta açıklanan verilerle bu iyimserlik yerini temkinli bir duruşa bıraktı.

Fed Faiz Politikası Yakından İzleniyor
ABD Merkez Bankası'nın (Fed), gelecek ay politika faizini sabit tutma ihtimali fiyatlamalara yansıdı. Ancak yıl sonuna kadar yapılacak iki toplantıda toplamda 50 baz puan indirim yapılacağı beklentisi güçlü kalmaya devam ediyor.

Altın Teknik Analiz: Direnç ve Destek Seviyeleri
Analistler, 2.680 dolar seviyesini altının ons fiyatında önemli bir direnç, 2.640 dolar seviyesini ise destek konumu olarak değerlendiriyor. Bugün yurt içi ve küresel veri gündeminin sakin olduğu, piyasalarda teknik seviyelerin izleneceği belirtiliyor.

Altın fiyatlarının seyri, küresel ekonomik gelişmeler ve merkez bankası politikaları doğrultusunda yakından takip edilmeye devam edecek.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT