Altında Düşüş Beklentisi

Ekonomist Mehmet Ali Yıldırımtürk, son dönemde ABD’den gelen tarım dışı istihdam verilerinin altın fiyatlarını dalgalandırdığını belirtiyor. Yıldırımtürk, altın fiyatlarının kısa vadede 2 bin 638 dolar seviyesine kadar düşebileceğini öngörüyor. Ancak bu düşüş kalıcı olmayacak, aksine fiyatların bu seviyede toparlanabileceği bir düzeltme hareketi olacak.

Jeopolitik Gelişmeler ve Fiyat Hareketleri

Yıldırımtürk, jeopolitik bir kriz yaşanmadığı takdirde ekim ayının ikinci haftasında altın fiyatlarında küçük bir gerileme görülebileceğini söylüyor. Özellikle 2 bin 638 dolar seviyesinin kırılması durumunda, fiyatların 2 bin 610 dolara kadar düşme ihtimali bulunuyor. Ancak yatırımcıların bu durumu geçici bir düzeltme olarak değerlendirmesi gerektiği vurgulanıyor.

Yükseliş İhtimali de Masada

Altın fiyatlarının 2 bin 665 dolar seviyesini aşması durumunda ise yükseliş ihtimaline dikkat çeken Yıldırımtürk, bu durumda fiyatların yeniden 2 bin 670 dolara ulaşabileceğini söylüyor. İç piyasadaki ithalat düşüşü sebebiyle fiyat farkının daha da açıldığını belirten ekonomist, dış piyasadaki fiyat düşüşünün iç piyasaya tam yansımadığını, kilogram başına 4 bin 500 dolarlık bir fark olduğunu ifade ediyor.

Yeni yılda zamlanacaklar! İşte Türkiye’de satılan en ucuz araçlar Yeni yılda zamlanacaklar! İşte Türkiye’de satılan en ucuz araçlar

İthalatta Artış Beklentisi

Yıldırımtürk, ithalatın artmasıyla birlikte iç ve dış piyasa arasındaki fiyat farkının daralacağını öngörüyor. Altın ithalatının hızlanması durumunda, iç piyasada kilogram başına fiyat farkı 4 bin dolardan 3 bin 500 dolara kadar düşebilir. Ancak ithalatın zayıf kalması halinde iç piyasada fiyatların sabit kalabileceği düşünülüyor.

Yatırımcılar İçin Uyarılar

Yatırımcıların dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Yıldırımtürk, altın piyasasındaki belirsizliklerin devam ettiğini ve yatırımcıların gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini belirtiyor. Doğru stratejilerle hareket edilmesi, potansiyel kayıpları minimize etmenin anahtarı olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ