Türkiye Finallerinde Artvin Rüzgarı Esti
Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen ekiplerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, Doğu Anadolu Bölgesi’nden Kars ekibi, İç Anadolu Bölgesi’nden Eskişehir ekibi, Güney Anadolu Bölgesi’nden Diyarbakır ekibi, Akdeniz Bölgesi’nden Adana ekibi, Ege Bölgesi’nden Aydın ekibi, Marmara Bölgesi’nden Balıkesir ekibi ve Karadeniz Bölgesi’nden Artvin ekibi Türkiye birincisi olabilmek için sahne aldı. Artvin Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi, Adana ekibi ile birlikte Türkiye şampiyonu oldu.

Artvin Halk Oyunları Ekibine Büyük Teşekkür
Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi, Artvin ekibinin bu büyük başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, “Artvin Halk Oyunları ekibimiz, her zaman olduğu gibi yine muhteşem bir performans sergileyerek bizleri gururlandırdı. Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Demirkıran, antrenör Egemen Çetin ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu gururu bizlere yaşattıkları için minnettarız.” dedi.

Artvin’in Halk Oyunlarında Süregelen Başarısı
Artvin Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi, yıllardır süregelen başarı geleneğini bu yıl da devam ettirerek, Ankara’daki Türkiye finallerinde adından söz ettirdi. Bölgenin kültürel zenginliğini sahneye taşıyan ekip, halk oyunlarıyla bir kez daha bölgesini ve ülkesini en iyi şekilde temsil etti. Artvin’in geleneksel halk oyunlarını en güzel şekilde sergileyen ekip, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatarak, sahnede adeta bir kültür şöleni sundu.

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

Bu büyük başarı, Artvin’in halk oyunları alanındaki gücünü bir kez daha kanıtladı ve ekibin azimli çalışmaları neticesinde gelen şampiyonluk, tüm Artvinliler için büyük bir gurur kaynağı oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ