Milli aranın ardından ligin 9’uncu haftasında Bodrumspor ile karşı karşıya gelecek olan Çaykur Rizespor, ardından ligin 10’uncu haftasını BAY geçecek. 11’inci haftada Sivasspor’un konuğu olacak olan Yeşil-Mavili takım, Kasım ayında bir kez daha verilecek olan milli ara öncesi son maçını ise evinde Trabzonspor’a karşı oynayacak. Kasım ayındaki milli araya kadar 3 maça çıkacak olan Yeşil-Mavili takım, bu 3 maçtan da galibiyet hedefliyor. Atmaca, üst üste aldığı mağlubiyetlerin ardından bir galibiyet serisi oluşturup üst sıralara tırmanmayı hedefliyor. 

PALUT NEFES ALDI

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, teknik adamlık kariyerinde bir ilki yaşadı. Çaykur Rizespor ile bu sezon lige güçlü bir giriş yaparak ilk iki maçta 1 galibiyet 1 beraberlik alan ancak sonraki süreçte 5 maç üst üste mağlup olan Palut, 2016-2017 sezonunda Hatayspor’un başında teknik direktörlük kariyerine başladığı dönemden bu güne ilk kez üst üste 5 maçtan da puan çıkaramadı. 

EN KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Trabzonspor Çılgınlar Grubundan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma Çağrısı Trabzonspor Çılgınlar Grubundan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma Çağrısı

Palut ayrıca teknik direktörlük kariyerinin en kötü sezon başlangıcını da Çaykur Rizespor ile ikinci yılında yaptı. Çaykur Rizespor’un başında ilkleri yaşayan Palut, Antalyaspor galibiyetiyle de derin bir nefes almış oldu. Öte yandan Süper Lig kariyerinde yabancı meslektaşlarını konuk ettiği 17 maçın sadece ikisini kaybeden İlhan Palut (10G 5B), bu iki mağlubiyeti de bu sezon almıştı.

ÖZBEK OYUNCU PERFORMANSIYLA FARK KATAN İSİM OLDU

Çaykur Rizespor’un Özbek stoperi Husniddin Alikulov, bu sezon gösterdiği performansla fark yaratıyor. Geride kalan 8 maçın 7’sinde oynayan ve 3 gol kaydetme başarısı gösteren 25 yaşındaki oyuncu, golcülere taş çıkartıyor. Yeşil-Mavili takımın ligde attığı 5 golün yüzde 60’ı Alikulov’dan geldi. Büyük bir gol ortalaması tutturan Alikulov’un yükselen performansı teknik heyeti de memnun ediyor. Öte yandan Çaykur Rizespor’un attığı diğer 2 gol ise golcü oyuncular Ali Sowe ve Jurecka’dan geldi. Alikulov’un golcü oyunculardan daha çok skor katkısı vermesi ise hücum hattının performansını bir kez daha tartışmaya açtı. Teknik direktör İlhan Palut’un da çok güvendiği oyuncuların başında gelen Alikulov, Emirhan Topçu’nun ayrılığının ardından savunmada Mocsi’ni partneri olarak sol stoper bölgesinde görev yapıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY