Karın Anzer Balı'na Olumlu Etkisi

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz, Mayıs ayında Anzer'e yağan karın Anzer Balı'na zararı olmayacağını, aksine toprağın ıslanması nedeniyle çiçeklerin daha fazla açmasını sağlayacağını belirtti. Deniz, yeni bal sezonunun Anzerli arıcılar için verimli geçeceğini düşündüklerini vurguladı.

Yeni Sezon Beklentileri

Muzaffer Deniz, “2 gün önce Rize'nin yüksek kesimli yaylalarına ve bunlardan biri olan Anzer Yaylası'na kar yağdı. Sezon itibariyle yağan bu karın Anzer Balı üretimine zararlı etkisi olacağını düşünmüyoruz. Zaten çiçekler henüz açmamış. Ot ve çimenlerin büyümeleri daha yeni başladı. Bunun faydası olacağını düşünüyoruz. Toprağın tekrar ıslanması, çiçeklerin daha fazla açmasına sebep olacaktır. Mayıs sonu itibariyle arıcılarımız kovanlarını taşıyacaklar. Yeni sezonun bal hasat dönemi Ağustos ayının 15 ile 20'si arasında gerçekleşeceği için bu zaman zarfında değişkenlik gösterebilir.” dedi.

Bu açıklamalar, Anzer Balı üreticilerini ve tüketicilerini rahatlatarak, yeni sezonun verimli geçeceğine dair umutları artırdı.

Editör: Birol Sancak