2025 yılında araç muayene ücretlerine yapılacak olan %45 zam, sürücüleri zorlayacak bir gelişme olarak gündeme geldi. Bu artışla birlikte muayene ücretleri 1.821 TL’den 2.641 TL’ye çıkacak. Yeniden değerleme oranına dayalı bu zam, özellikle akaryakıt fiyatlarının da yüksek olduğu bir dönemde araç sahiplerini zor durumda bırakacak. Cumhurbaşkanlığı bu oranı değiştirme yetkisine sahip olsa da, zammın büyük oranda kesinleştiği belirtiliyor. Araç sahipleri ise bu mali yükten şikayetçi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Enflasyon Açıklaması: Gelecek Yıl %20’lere Düşecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Enflasyon Açıklaması: Gelecek Yıl %20’lere Düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, beklenen zam oranını beş yılda bir yüzde 20 arttırma veya düşürme yetkisi bulunuyor. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, 2024'te yeniden değerleme oranının yüzde 45 civarında olabileceğini ve Cumhurbaşkanı'nın bir değişiklik yapmadığı takdirde bu zammın geçerli olacağını belirtti. Öngörüler doğrultusunda, 2025 yılında araç muayene ücretinin 1.821 TL'den 2.641 TL'ye çıkması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ