Dur İhtarına Uymayan Motosikletli Jandarma Astsubayı Şehit Etti: Cani Yakalandı Dur İhtarına Uymayan Motosikletli Jandarma Astsubayı Şehit Etti: Cani Yakalandı

Şengün, Erikli Yaylası'nda düzenledikleri fidan dikimi ve piknik etkinliği ile vadideki doğal yaşama dikkat çekti. Protesto etkinliğinde, "Bu ekosistem ve endemik türler madencilikle yok olacak" diyen Şengün, vadideki doğal yaşamın korunmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Karadeniz bölgesinde yaylaların, insanlar için sadece bir kaçamak noktası olmadığını, aynı zamanda günlük yaşamın bir parçası olduğunu belirten Şengün, "Yaylalar bizim yaşam alanımız, mezarlarımız burada ve geleneksel tarım hayatımızın merkezinde" dedi. Ayrıca, madencilik faaliyetlerinin su kaynaklarına vereceği zararlar konusunda da uyarılarda bulundu: "Yaylalardaki su kaynaklarımız, kar ve yağmur sızıntılarıyla besleniyor. Maden açıldığında bu sular zehirlenecek ve hem yaylada hem de Araklı merkezinde yaşamak mümkün olmayacak." Şengün ve yerel halk, vadideki madencilik faaliyetlerinin durdurulması için mücadelelerine devam edeceklerini belirtiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ