Körfez Ülkelerinden gelen turistlerin sayısı bu yıl %40 azaldı. Yüksek fiyatlar nedeniyle orta sınıf turistler bile beklenen dövizi bırakmadı.


Gazetemizin genel müdürü Zihni Ağırman'ın da belirttiği gibi, Arap turistler özellikle yüksek fiyatlar yüzünden Trabzon’a gelmekten çekindi.

Kamuoyunda, ‘Arapların zenginleri gelmedi’ şeklinde yorumlar yapılıyor. Bu kısmen doğru olsa da, gelen orta sınıf turistler de beklenen dövizi bırakmadı.

Unutmamak gerekiyor ki, iki yıl önce Trabzon’a gelen turist sayısı 600 bini aşmış, esnaf ve girişimcilerin kasasına 1 milyar 70 milyon dolar civarında döviz girmişti. Bu yaşananlar, Körfez Ülkelerinden gelen turistleri yolunacak kaz olarak görenlere ders olmalı.

Türk Hava Yolları TK24 Sefer Sayılı Uçuşta Türbülans Paniği: 6 Kişi Yaralandı Türk Hava Yolları TK24 Sefer Sayılı Uçuşta Türbülans Paniği: 6 Kişi Yaralandı

Karadeniz Bölgesi, turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için fiyat politikalarını gözden geçirmeli ve turistlerin güvenini yeniden kazanmalıdır.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN