CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ne bağlı 1 ve 2 No’lu Bostancı ve Üniversite Mahallelerinde ilköğretim okulu bulunmamasını Meclis gündemine getirerek yetkilileri göreve çağırdı. Kaya, “Bu mahallelerimizde Mili Eğitim Bakanlığına tahsisli okul arazileri var. Buralara neden okul yapılmıyor? Velilerimiz CİMER’e, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurularda bulundular, fakat seslerini duyan olmadı” dedi.

Trabzon’un Ortahisar İlçesine bağlı 1 ve 2 no’lu Bostancı ve Üniversite Mahallelerinde ilköğretim okulu yok. Küçük yaştaki çocuklarını uzak mesafedeki okullara göndermek istemeyen velilerin sesi olan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuşmasında şunları söyledi:

4 MAHALLEYE 1 İLKOKUL

“Trabzon Ortahisar İlçemize bağlı 1 ve 2 no’lu Bostancı ve Üniversite Mahallelerimizde ilköğretim okulu yoktur. Bu mahallemizdeki küçücük yavrularımız kendi mahallelerinde okul bulunmaması nedeniyle Kalkınma Mahallemizde bulunan Ticaret İlköğretim Okulu’na gitmek zorunda kalıyorlar. Yani 4 mahallemizin 1 ilkokulu var. Bu nedenle normalde 630 olan Ticaret İlköğretim Okulumuzun kapasitesi 1030’a çıkmış durumda. Ve bu okulumuzun spor salonları bile sınıfa dönüştürülmüş olmasına rağmen sınıf mevcutları halen 40-45 kişi.

” ARAZİ VAR, NEDEN OKUL YAPILMIYOR? “

Oysa bu mahallelerimizde MEB’e tahsis edilmiş okul arazileri var. Buralara neden okul binası yapılmıyor? Velilerimiz CİMER’e, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurularda bulundular, fakat seslerini duyan olmadı. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum. Küçük yaştaki yavrularımızın kendi mahallelerindeki okullarda okuyabilmeleri için, okulu bulunmayan bu mahallelerimizin okul ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesini talep ediyorum.”