Akçaabat Sebat Gençlik Spor Kulüp Binası Yükseliyor! Akçaabat Sebat Gençlik Spor Kulüp Binası Yükseliyor!

ARHAVİ HALKI MADENE KARŞI AYAKTA
Artvin’in Arhavi ilçesinde yapılması planlanan ve 1930,92 hektarlık alanı kapsayan maden arama ihalesine karşı bölge halkının tepkisi sürüyor. Maden aramasının 10 köyü içine alacağını belirten Arhavililer, doğal güzellikleri korumak adına başlatılan imza kampanyasına yoğun ilgi gösteriyor. Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, “Arhavi’de Madene Hayır” diyerek herkesi kampanyaya destek olmaya çağırdı.

“ARHAVİ’NİN YER ÜSTÜ YER ALTINDAN DAHA ZENGİN”
Başkan Ataselim, Arhavi’nin doğal güzelliklerinin ve turizm potansiyelinin maden aramadan daha değerli olduğunu vurgulayarak, “Elbette ki madene karşı değiliz ama Arhavi’deki doğal güzelliklerimizi ve tarımsal çalışmalarımızı korumak istiyoruz. Arhavi’nin yer üstü zenginlikleri, yer altından daha değerlidir. Bu nedenle Arhavi’de madene karşıyız” dedi.

SİYASİ GÖRÜŞLER ÜSTÜ BİR MÜCADELE
Başkan Ataselim, kampanyanın tüm siyasi görüşlerin ötesinde bir Arhavi meselesi olduğunu belirtti. “Bu kampanyada tüm siyasi partiler bir araya geldi. Çünkü bu konu Arhavi’mizin geleceğiyle ilgilidir. Doğal güzelliklerimizin bozulmaması, turizm ve tarım potansiyelimizin korunması için hep birlikte mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA ARHAVİ’MİZ YOK”
“Başka Arhavi’miz yok” diyen Başkan Ataselim, bölge halkının desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Arhavi’nin tarihini, doğasını ve kültürünü korumak için başlatılan bu kampanyaya herkesin katılmasını istedi. İmza kampanyasına katılan vatandaşlar, Arhavi’nin doğal dokusunu korumak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU