AK Parti'ye Geçişin Nedeni: İlçenin İhtiyaçları ve Afetlerin Etkisi
Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye katıldı. AK Parti'nin grup toplantısında, parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taktığı Bilgin, bu kararının nedenlerini açıkladı. Bilgin, Arsin ilçesinin son dönemde üç büyük afete maruz kaldığını ve altyapı ile üstyapıda ciddi hasarlar meydana geldiğini ifade etti.

"Merkezi Hükümetle Koordinasyon Şart"
Başkan Bilgin, afetlerin ardından ilçenin hasarlarının hızla giderilmesi ve sorunların çözülmesi için merkezi hükümetle birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti. "İlçemizin sorunlarını daha hızlı çözmek için iktidar partisiyle hareket etmenin faydalı olacağını gördüm. Ankara’dan daha kolay destek alacağımız bir süreçteyiz ve bu hamlem, Arsin’in geleceği için atılmış bir adımdır" dedi.

MHP Trabzon Araklı'da Ziyaretlerini Sürdürüyor MHP Trabzon Araklı'da Ziyaretlerini Sürdürüyor

"Arsin'in Yaralarını Birlikte Saracağız"
Bilgin, ilçede başta içme suyu hatları olmak üzere, yol, köprü, kanalizasyon gibi pek çok yapısal iyileştirme yapılması gerektiğini belirtti. Milyarlarca liralık zararın etkilerinin silinmesi için hükümetle koordineli bir şekilde çalışacaklarını vurgulayan Bilgin, "Arsin’i şehrimizin parlayan yıldızı haline getirmek için yeni bir yol haritası oluşturduk" diye konuştu.

"Kişisel İkbal İçin Değil, Arsin'in Menfaatleri İçin"
Hamza Bilgin, bu kararı tamamen ilçesinin çıkarlarını gözeterek aldığını ve kişisel kazanç peşinde olmadığını ifade etti. "Arsin’imizi kaderine teslim edemezdim. El ele vererek güçlü ve gelişen bir Arsin'i geleceğe taşıyacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK