Kadınlar Hali’nde Gerekli Adımlar Atılıyor! Esnafın Talepleri Dikkate Alındı Kadınlar Hali’nde Gerekli Adımlar Atılıyor! Esnafın Talepleri Dikkate Alındı

11 Mahallede Büyük Yıkım

Arsin’in Yolüstü, Çardaklı, Güneyce, Örnek, Yeşilköy, Karaca, Oğuz, Çubuklu, Işıklı, Çiçekli ve Fındıklı mahalleleri, heyelandan en çok etkilenen bölgeler oldu. Çöken yollar ve hasar gören altyapı nedeniyle mahallelerde yaşam durma noktasına geldi. Ulaşımın sağlanamaması bölgedeki üretim ve ticaretin aksamasına neden oldu.

Yol Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Yanbolu-Santa ve Özlü-Çardaklı yollarında devletin tüm kurumları seferber olmuş durumda. Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ve Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Âşık, bölgedeki yıkımı yerinde inceledi. Başkan Bilgin, devletin tüm birimleriyle koordineli bir şekilde çalışarak, kısa sürede onarım çalışmalarının tamamlanacağını belirtti.

Kalıcı Çözümler Üretilecek

Devlet kurumları, sadece mevcut yıkımı onarmakla kalmıyor, gelecekte olabilecek benzer felaketlere karşı kalıcı çözümler üretmek için de çalışıyor. Ekipler, yolların güvenli hale getirilmesi ve altyapının onarılması için titiz çalışmalar yürütüyor. Başkan Bilgin, bölgenin en kısa sürede normale döneceğini belirterek, çalışmalara verilen destek için teşekkür etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN