KAHRAMANLAR UNUTULMADI
Trabzon’un Arsin ilçesinde, vatan uğruna hayatlarını feda eden şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla inşa edilen Şehitler Anıtı ve Parkı, geniş katılımlı bir törenle açıldı. Arsin Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje, hem anlamı hem de sembolizmiyle dikkat çekti.

GENİŞ KATILIMLA AÇILDI
Açılış törenine AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Arsin Kaymakamı Ömer Sirkeci, Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, şehit ve gazi aileleri, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından mehteran takımının coşkulu gösterisiyle devam etti.

BAŞKAN BİLGİN: “BU BİR VEFA BORCUDUR”
Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, yaptığı konuşmada şehitlerin anısını yaşatmanın bir milletin onur görevi olduğunu vurguladı.

“Arsin Şehitler Anıtı sadece bir yapı değil, bağımsızlık mücadelemizin, fedakârlıklarımızın ve milletçe taşıdığımız ortak sorumluluğun bir simgesidir” dedi.

Bilgin, şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Onların emanetine sahip çıkmak, bu ruha sahip gençler yetiştirmek hepimizin vazifesidir” diye konuştu.

VATANDAŞLAR İÇİN HUZUR ALANI
Anıtın yanı sıra park da vatandaşların huzur içinde zaman geçirebileceği şekilde tasarlandı. Anıtta, Arsinli şehitlerin isimleri tek tek yer aldı. Ziyaretçiler, dualar ederek şehitleri anarken duygusal anlar yaşadı.

Ankara’daki İyidereliler İftar Sofrasında Buluştu! Dernek Başkanı Yılmaz Çelik’ten Hemşehri Dayanışması Mesajı Ankara’daki İyidereliler İftar Sofrasında Buluştu! Dernek Başkanı Yılmaz Çelik’ten Hemşehri Dayanışması Mesajı

GELECEK NESİLLERE MESAJ
Proje, yalnızca bir anıt değil; aynı zamanda gelecek nesillere bir bilinç aktarımı olarak değerlendiriliyor. Şehitlik ruhunun gençlere anlatılması, toplumun değerleriyle bağının güçlendirilmesi açısından bu tür eserlerin önemi bir kez daha ortaya çıktı.
,

Muhabir: AYŞE SANCAK