Trabzonlu Seyfullah Aslantürk, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle iki kritik göreve getirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç görevden alınırken, yerine mevcut Genel Müdür Yardımcısı Seyfullah Aslantürk atandı.

KAPTAN DİREKSİYONDA

Trabzon’da Keleş mi Orhan mı? Trabzon’da Keleş mi Orhan mı?


Trabzon’un Maçka ilçe belediye başkanı Dr. Koray Koçhan, belediyeye yeni bir çekici kazandırdı. Ağır vasıta kullanan ‘CE’ sınıfı sürücü belgesi sahibi olan Koçhan, aracı Maçka’ya kendisi getirdi. Çekicinin direksiyonunda Maçkalıları selamlayan Koçhan, “Aracımız hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi. Koçhan, çekicinin Fen İşleri Müdürlüğüne kullanılacağını söyledi.
 

AYDIN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Trabzon’un sevilen iş insanı Aydınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Firar Aydın’ın kuzeni Şermin Aydın hayatını kaybetti. Aydın’ın halasının kızı Şermin Aydın, için Çağlayan Ziganoy’da öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Kılınan namazın ardından Aydın’ın cenazesi aile kabristanlığında toprağa verildi. Ayıdn, “Acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan aile dostlarımızdan Allah razı olsun. Kuzenimin mekanı cennet olsun” dedi.

AKA’DAN BORDO MAVİ DESTEK

Turkcell Trabzon bayii AKA İletişim sahibi Ahmet Kazaz, Trabzonspor’un maçı öncesinde ekibi ile bordo mavili formayı giydi. Kazaz, “Trabzonspor şehrimizin en önemli marka değeridir. Bu değere her zaman olduğu gibi sahip çıkmak ve desteklemek hepimizin önceliği olmalıdır. Dünyanın ve ülkemizin ekonomi olarak zor bir süreçten geçerken elini taşın altına koyarak sorumluluk alan ve Trabzonspor’u finansal olarak bankalar birliği sürecinden çıkarrtan Ertuğrul Doğan ve yönetiminin desteklenerek yeniden sorumluluk verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Tecrübelendikleri bu süreçte Trabzonspor’a ve Trabzon şehrine katkılarının ve başarılarının daha çok olacağına inanıyorum” dedi.

DURAKLAR DEĞİŞTİ

Çarşıbaşı Vakfıkebir arasında çalışan dolmuş durağında , kalkış yerlerinde değişikliğe gidildi. Sahil yolu millet bahçesi önünden kalkan Çarşıbaşı Vakfıkebir arasında çalışan dolmuşların alınan karar sonrası, kısa bir süre içerisinde yeni dolmuş durağından kalkış yapacakları bilgisine ulaştık. Yeni durak yeri olarak ,Çarşıbaşı Şehit Mustafa Birinci Polis Merkezi Amirliğinin  hemen yanı olarak belirlendi.

ARDEŞEN DE GÖREV DEĞİŞİMİ!

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ardeşen ilçe temsilciliğinde görevi Ahmet Gül devraldı. Görevi Gül’e tevdi eden şube başkanı Selçuk Beşikçi, “Bağımlılıklarla ilimizin her noktasında mücadele etme çabası içerisindeyiz. Özellikle İlçelerde göstermiş oldukları çalışma ve faaliyetlerle halkımız da farkındalık bilincinin oluşmasında ilçe temsilcilerimiz büyük bir öneme sahiptir. Bu noktada Ardeşen ilçe temsilciliği görevini yürüten Macit Reşat Terzioğlu’na teşekkür eder görevi devralan Ahmet Gül Bey'e yeni görevinde başarılar dileriz” dedi.

BATMAZ’DAN OKUL CEVABI

CHP Trazon Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, AK Parti Ortahisar ilçe Başkanlığının açıklamasına yanıt verdi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Batmaz, Trabzon Ortahisar ilçemizdeki okullara kırtasiye yardımı yapmamızdan rahatsız olan AKP İlçe Başkanı Selahattin Çebi kendince eleştiride bulunmuş, okullara siyaset soktuğumuzu iddia etmiş. Sayın Çebi kendi ilçe başkanlığı dönemine ve partisinin geçmişine dönüp bir baksın. Okullara nasıl siyasi müdahalelerde bulundukları; öğrencileri, öğretmenleri nasıl zorla otobüslere doldurup AKP mitinglerine taşıdıkları halkımızın hafızasında hala tazedir” dedi.

YAYLACILARDAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Trabzon Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinden emekli olan Salih Özkan, emeklilikten sonra kendini yaylalara adadı. Her gün farklı bir yayla deneyimi yaşayan Özkan, yaylalar için de büyükşehir belediye başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti. Özkan, “Ekim ayı, ama yine sıcak,yine hava açık  ve güneşli .Bizde bunu fırsat  bilerek yayların demini tatmak üzere  Tonya üzerinden Beypınarı,Derinoba, Mandagözü, Kadırga turu atalım dedik.    Kadırgada  çocukluğumuzun  özlemi  yağlı  yedik. Çay içtik kemençe resitali izledik. Akşama doğru da,  enfes süt, kars lahana, maydanoz alıp  dönüş yaptık. Yıllardır Yaylacılar gurubu  olarak  yüzlerce yayla gezdik, tesbitler yaptık, doğrular  ve eksikleri yazdık. Bölgenin kurtuluşu  turizm ,üretim ,altyapı ile birlikte tanıtım dedik. Bu kapsamda Beypınarı -Kadırga arası yolu defalarca gündeme  getirdik. Nihayet. Dün  betonlanmış bu yolda seyahat  etmenin mutluluğunu  yaşadım. Büyükşehir Belediye Baş kanımız Ahmet Metin  Genç beyefendiye  teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Göreceksiniz bu yol gelecekte bölgeyi  değiştirecektir.  Bir teşekküründe, bu kadar  zorluklara rağmen  halen daha hayvancılık  yapıp  üretime katkı sağlayan köylümüze” dedi.

Editör: Ayşe Sancak