Trabzonlu Konfederasyon Başkanı Bayrağı Devrediyor: "Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız" Trabzonlu Konfederasyon Başkanı Bayrağı Devrediyor: "Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız"

Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 8 aylık titiz çalışması sonucunda, suç duyurusunda bulunan mağdurların telefon dolandırıcılığına maruz kaldıkları belirlendi. Bu gelişme üzerine başlatılan soruşturma, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütüldü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın takibiyle üç ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda, örgüt lideri ve yöneticileri dahil toplam 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 20'si mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında yapılan operasyonların devam edeceği ve tutuklu sayısının artabileceği belirtildi.

Suç örgütünün nitelikli dolandırıcılık faaliyetleri arasında, mağdurları ileri yaş grubundan seçerek "cinsel içerikli sitelere giriş yaptınız" diyerek korkuttukları ve yüklü miktarda para talep ettikleri ortaya çıktı. Ayrıca, kendilerini avukat olarak tanıtarak adli para cezası ödenmediği takdirde cezanın hapis cezasına çevrileceği tehdidinde bulundukları tespit edildi.

Operasyon sırasında örgütün çağrı merkezinde ele geçirilen bilgisayarlar, cep telefonları, sim kartlar ve diğer materyallerle birlikte, örgüt üyelerinin banka hesaplarında yapılan inceleme sonucunda 600 milyon liraya yakın para transferi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Ayrıca, suçtan elde edilen malvarlıklarının aklanması suçu kapsamında 13 araç, 2 ev, bir şirket ve 164 banka hesabı ile 2 kripto para hesabına el konuldu.


Editör: Birol Sancak