2 Temmuz Salı günü meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu kapandı ve bölgede iş makineleri çalışsa da heyelan riski devam ettiği için üst taraftan yeni bir yol yapılmasına karar verildi. Ancak yol yapım çalışmaları uzayınca, 25 haneli Havuzlu köyü sakinleri erzak ve ilaç sıkıntısı çekmeye başladı. Köylüler, hastalarını doktora götüremediklerini belirttiler.

Köylülerin talebi üzerine, ekipler köyden çıkmak isteyenlerin beline ip bağlayarak dik yamaca tırmandırıyor, ardından iş makinesi kovasına koyarak heyelanlı bölgeden diğer tarafa geçmelerine yardımcı oluyor.

Söğütlü'de şok olay; ARAÇTA ÖLÜ BULUNDU Söğütlü'de şok olay; ARAÇTA ÖLÜ BULUNDU

Son olarak, köyde yaşayan 14 yaşındaki Oğuzhan Cellat, ailesiyle birlikte ilçeye gitmek için patika yolu kullanmak zorunda kaldı. Dik yamaçta yürümekte zorlanan Oğuzhan, ailesi tarafından düşmemesi için beline ip bağlanarak iş makinesi kovasına koyuldu ve diğer tarafa geçirildi. Daha sonra ailenin diğer bireyleri de aynı şekilde köyden ayrıldı.

58 yıldır Havuzlu köyünde yaşayan Ali Paşa Çelik, "Böyle bir heyelan görmedik. Heyelan geldi, alttan yolu açamadılar. Üstten iş makineleriyle yeni yol yapmaya çalıştılar. Bu şekilde çalışmayla uzun bir süre alacağa benziyor. Yaşlı annem var, kanser hastası eşim var. Eşime ilaç almak için köyden çıktık. İple zor bir şekilde diğer tarafa geçirdik. Başka ulaşımımız yok. Bir an önce yolun yapılması ve insanların bu mağduriyetten kurtarılması lazım" dedi.

Köy sakinlerinden Sadık Çelik ise "Yaklaşık 25 gündür yolumuz kapalı. Erzakımız bitti. Kalp hastasıyım, gidecek yolumuz da yok. Ne yapacağız bilmiyorum. Köyde bir yangın olsa, hasta olsa kaderiyle baş başa kalacak. Çünkü ne ambulans ne de itfaiye gelmesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Köylüler, acil bir şekilde yeni yolun tamamlanmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

Kaynak: İHA