Arhavi'nin tarihi Merkez Camii önünde düzenlenen gösteride, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi ve performans sanatçısı Dr. Kemal Sağlam, Filistin'in sembolü olan karpuz dilimlerini vatandaşlara dağıttı.

Sağlam, Filistinli çocukların yaşadığı çaresizliğe dikkat çekerek, İsrail'in bölgedeki katliamını kınadı ve insanlığın bu duruma müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. Kendisinin de İsrail'e karşı savaşmak istediğini belirten Sağlam, Gazze'de çocuklarla birlikte savaşıp şehit olmak istediğini ifade etti.

Protestoya katılanlardan Melikşah Yıldırım, karpuz dilimlerini alarak İsrail askerlerine tepki gösterdi. Yıldırım, geçmişteki direnişte insanların bilinçli olarak karpuz tüketmeye başladığını hatırlatarak, bu sembolün bugün de geçerli olduğunu belirtti. Sokaklarda bu sembolle bilinçlendirme yapmanın önemine değinen Yıldırım, insanların duyarlılığını artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Filistin'de 1967 yılındaki savaşın ardından bayrağın yasaklanmasıyla birlikte Filistinli vatandaşlar, bayrağın renklerini temsil eden karpuz dilimlerini taşımaya başladı. Kırmızı, siyah, beyaz ve yeşil renklerin bir arada olduğu karpuzlar, direnişin sembolü haline geldi. Arhavi'deki protesto da bu sembolü kullanarak İsrail'in saldırılarına karşı bir duruş sergiledi.

Editör: Birol Sancak