Borsa İstanbul’da Düşüş Sinyalleri

Atilla Yeşilada, Borsa İstanbul'da son dönemde gözlemlenen yükselişin sona erebileceği uyarısında bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in başlattığı sıkı para politikaları ve büyük ölçekli şirketlere uygulanan yeni vergi düzenlemeleri, borsadaki kazançları olumsuz etkileyecek. Şirketlerin kâr marjlarının düşeceğini belirten Yeşilada, borsada bir düzeltme sürecinin yakın olduğunu ifade etti.

Altın Yatırımları Öne Çıkıyor

Yeşilada, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararlarının küresel piyasalarda altına olan talebi artırdığını ve bu eğilimin devam edeceğini öngördü. Altın fiyatlarının uzun vadede yükselmesini bekleyen Yeşilada, gelişmekte olan ülkelerde yatırım fırsatlarının yeniden şekillenebileceğini belirtti.

İflas Krizi Büyüyor, Şirketler Bir Bir Kapanıyor! 7 Ayda 15 Bin Şirket Kapandı: Böyle Giderse… İflas Krizi Büyüyor, Şirketler Bir Bir Kapanıyor! 7 Ayda 15 Bin Şirket Kapandı: Böyle Giderse…

Asgari Ücret ve Emekli Zammı Sınırlı Olacak

Türkiye’de uygulanan sıkı para politikaları, çalışanlar ve emekliler için yapılması planlanan zamların sınırlı kalmasına neden olacak. Yeşilada, 2024 yılı boyunca faiz indirimi beklenmediğini ve bu durumun maaş artışlarını olumsuz etkileyeceğini söyledi. Özellikle dar ve orta gelirli vatandaşlar için zor bir dönemin kapıda olduğunu vurguladı.

Dolar/TL Paritesinde Artış Beklentisi

Yeşilada, küresel piyasalarda doların yatay bir seyir izleyebileceğini, ancak Türkiye özelinde dolar/TL paritesinde artış yaşanacağını öngördü. Dolar yatırımında temkinli olunması gerektiğini belirten ekonomist, dövizde yatırım yapanların beklentilerini karşılayamayabileceğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ