Aralık Ayına Kilitlendik: Komisyon Toplanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayında toplanarak yeni zam oranını belirlemesi bekleniyor. Temmuz ayında yapılan ara zam eksikliği nedeniyle Ocak ayında yüksek bir artış yapılacağı düşünülüyor. Etki analizlerine göre, %42’lik bir artışla asgari ücretin 24 bin 142 TL'ye, %47’lik bir artışla ise 25 bin TL’ye ulaşması mümkün.

Emekli Maaşlarında da Artış Gündemde

Asgari ücret zammıyla birlikte en düşük emekli maaşları için de düzenlemeler planlanıyor. Ocak ayında emekli maaşlarının 14 bin ile 16 bin TL arasında olması beklenirken, 10 bin 979 TL’nin altındaki kök maaşlar için yasal düzenleme yapılmadığı takdirde herhangi bir artış olmayacağı ifade ediliyor.

Bakan Işıkhan: "Vatandaşlarımızı Enflasyona Ezdirilmeyeceğiz"

Sadece kadınlar yararlanacak! Devletten 20 bin lira destek geldi Sadece kadınlar yararlanacak! Devletten 20 bin lira destek geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretlilerin alım gücünü korumak için gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Bakan, "Asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceği bir düzenleme yapacağız," diyerek asgari ücretin 25 bin TL’ye kadar çıkabileceğini işaret etti.

OVP’de Enflasyon Tahmini %17,5

Orta Vadeli Program’da 2025 yılı için %17,5 enflasyon öngörülse de, bu oranın Komisyon tarafından dikkate alınmama ihtimali yüksek. Gerçekleşen enflasyon oranı doğrultusunda %42 ile %47 arasında bir artışın gerçekleşmesi bekleniyor. Bu durumda asgari ücret, 24 bin ile 25 bin TL arasında olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ