Atama Beklerken Hayallerinden Vazgeçti
Büyük emeklerle okuyarak öğretmen olan Emine Sarıaydın, KPSS’den aldığı puanla öğrencilerine ışık olmayı hayal ediyordu. Ancak iki puan farkla atanamayınca yaşadığı hayal kırıklığı derinleşti. Uzun süredir atama bekleyen genç öğretmen, yaşadığı bunalımı atlatamayarak yaşamına son verdi.
Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Sarıaydın’ın cenazesi, Yağlıdere ilçesi Sınır köyünde, ailesi, yakınları ve sevenlerinin gözyaşları içinde toprağa verildi. Köy halkı ve arkadaşları, atanamayan öğretmenlerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, eğitim sistemindeki sıkıntılara vurgu yaptı.
Bu acı olay, atanamayan binlerce öğretmenin yaşadığı psikolojik baskıyı bir kez daha gözler önüne serdi. Eğitim camiası ve vatandaşlar, öğretmen adaylarının geleceği için yetkililerin adım atması gerektiğini vurguluyor.