Atasu Barajı, Trabzon şehir merkezi ile birlikte Akçaabat ve Yomra ilçelerinin su ihtiyacını karşılayan tek içme suyu kaynağı olarak kritik bir öneme sahip. Baraj, 2011 yılından bu yana şehre su sağlamaya devam ederken, bu yıl yağışların azlığı ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle buharlaşmanın artması, su seviyesinde önemli bir azalmaya yol açtı. Barajın doluluk oranı, son beş yıldır yüzde 100 seviyelerinde iken, bu yıl yüzde 93'e geriledi.

Trabzon'da aktif su abone sayısının 489 bin 281 olduğu belirtilirken, yetkililer, Trabzon'un su kaynakları açısından zengin bir il olmadığını hatırlatarak suyun tasarruflu kullanılmasının önemine dikkat çekti. Atasu Barajı, bölgeye hiç yağmur yağmasa bile Trabzon kent merkezinin 7 ay boyunca içme suyunu karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Trabzon'un su ihtiyacını karşılayan bu önemli barajda yaşanan su seviyesi düşüşü, bölgedeki su yönetimi ve tasarruf önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

Kaynak: İHA