ATATÜRK KÖŞKÜ’NDE 100. YIL RESEPSİYONU
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1924’te Trabzon’a yaptığı ilk ziyaretin 100. yılı dolayısıyla Atatürk Köşkü’nde görkemli bir resepsiyon düzenledi. Etkinliğe kent protokolü ve yaklaşık 500 davetli katıldı. Resepsiyonda, Atatürk’ün Trabzon’a gelişinden bugüne kadar çekilen tarihi fotoğraflar sergilendi.

VALİ AZİZ YILDIRIM: “DAİMA CUMHURİYETE SAHİP ÇIKTIK”
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin şehre verdiği değerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yıldırım, “Trabzon’umuz daima Cumhuriyet’e sahip çıkan öncü şehirlerden biri olmuştur. Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a teşrifinin 100. yılını coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak için bu kutlu yolda ilerlemeyi kendimize görev addediyoruz” dedi.

BAŞKAN AHMET METİN GENÇ: “TRABZON ATATÜRK’Ü AĞIRLAMANIN ONURUNA ERİŞMİŞTİR”
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 100. yılında düzenlenen resepsiyonda, Atatürk’ün şehre olan sevgisini ve güvenini bir kez daha hatırlattı. Genç, “Trabzon, vatana ve milletine olan bağlılığıyla bilinen, tarih, sanat, spor ve kültürle öne çıkan bir şehirdir. Atatürk’ü ağırlamanın onurunu yaşamış bir şehir olarak onun bıraktığı mirasın emanetçisiyiz” ifadelerini kullandı.

Trabzonlu Milli Boksörden Vali Yıldırım’a Özel Ziyaret! Trabzonlu Milli Boksörden Vali Yıldırım’a Özel Ziyaret!

TRABZON’UN CUMHURİYETE BAĞLILIĞI VURGULANDI
Resepsiyonda yapılan konuşmalarda, Trabzon’un Cumhuriyet’e olan bağlılığı ve Atatürk’ün şehre verdiği değer bir kez daha vurgulandı. Atatürk’ün Trabzon ziyaretinde söylediği sözler hatırlatılarak, Trabzon’un milli mücadeledeki rolü ve kahramanlıkları dile getirildi. Bu özel gün, Atatürk’ün mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir coşkuyla kutlandı.

Muhabir: AYŞE SANCAK