Güneysu’da İlköğretim Haftası Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu Güneysu’da İlköğretim Haftası Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

ATATÜRK’ÜN TRABZON’A İLK ZİYARETİNİN 100. YILI KUTLANDI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a ilk ziyaretinin 100. yıl dönümü, Trabzon’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan kutlama programına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk’ün 15 Eylül 1924’te Trabzon’da yaptığı konuşma bir kez daha yankı buldu. Kutlamalar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bando takımının konseriyle sona erdi.

BAŞKAN GENÇ’TEN ATATÜRK’ÜN MİRASINA VURGU
Törende konuşan Başkan Ahmet Metin Genç, Atatürk’ün Trabzon’a ve Trabzonlulara duyduğu güveni bir kez daha hatırlatarak, “Trabzon, tarih boyunca vatanına ve milletine olan bağlılığıyla öne çıkan bir şehirdir. Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişinin 100. yılında, onun bıraktığı mirasa sahip çıkarak şehrimizi daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“TRABZON, ATATÜRK’ÜN ONURLANDIRDIĞI BİR ŞEHİRDİR”
Başkan Genç, Atatürk’ün Trabzon’u ziyaretinde söylediği “İlk defa Samsun’a ayak bastığımda, bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım” sözlerini hatırlatarak, Trabzon’un Atatürk için taşıdığı önemin altını çizdi. Genç, “Trabzon, vatanseverliği, kültürü ve tarihiyle Gazi’nin her zaman takdir ettiği bir şehir olmuştur” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Atatürk’ün Trabzon’da bıraktığı mirasın emanetçileri olduklarını belirten Başkan Genç, “Trabzon, her köşesinde vatanı için şehadete ermiş kahramanların isimlerini taşır. Bu şehir, Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen ve vatanseverliğin timsali olan bir memlekettir. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, şehrimiz için aşkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Genç, Atatürk ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak sözlerini tamamladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK