Bonservisi Alman ekibi Hoffenheim'da olan 26 yaşındaki 1.92 boyundaki Szalai, EURO 2024'te Macaristan Milli Takımı’nda da görev aldı.

Stoper Transferinde Hareketlilik

Trabzonspor, stoper bölgesini güçlü bir isimle takviye etmek istiyordu. Fransız stoper Samuel Gigot için kulübü Marsilya ile anlaşma sağlanmıştı ancak oyuncu ikna edilemedi. Bu gelişmenin ardından B Planı devreye sokuldu ve Slovak stoper Denis Vavro ve Sturm Graz ile sözleşmesi sona eren David Affengruber gündeme alındı. Oyuncularla menajerler aracılığı ile temaslar başladı.

İtalyan Gazeteci'den Çarpıcı Paylaşım

Yönetim, stoper transferini bir an önce bitirmek isterken, İtalyan gazeteci Lorenzo Lepore’den çarpıcı bir paylaşım geldi. Lepore, Hoffenheim’ın stoperi Atilla Szalai’nin Trabzonspor ile anlaştığını öne sürdü. Szalai, Trabzonspor’a satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiralandı.

Sakatlıklar, Şenol Güneş’i Zorladı: Savunmada Zorunlu Rotasyon Sakatlıklar, Şenol Güneş’i Zorladı: Savunmada Zorunlu Rotasyon

Kendini Yeniden Kanıtlamak İstiyor

Fenerbahçe’den 12.3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Hoffenheim’a giden Atilla Szalai, burada beklentilerin altında kaldı. Geride bıraktığımız sezonu devre arasında Freiburg'a kiralanan Szalai, burada da istediğini bulamadı. Deneyimli stoper, geçen sezonda Hoffenheim ve Freiburg formasıyla sadece 8 maça çıktı ve 435 dakika süre aldı. Şimdi, Trabzonspor’da kendini yeniden kanıtlamak istiyor.

Trabzonspor taraftarları, Atilla Szalai'nin takıma katılmasıyla savunmanın güçleneceğine inanıyor. Bordo-Mavililer, bu önemli transferle yeni sezonda daha güçlü bir performans sergilemeyi hedefliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK