Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzonspor Kulübü iş birliğinde, Filistin yararına Salı günü başlayacak olan turnuva öncesi bugün düzenlenen bilgilendirme toplantısına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, TFF Trabzon Bölge Müdürü ve Trabzonspor’un efsane futbolcusu Hamdi Aslan, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeleri Coşkun Öztürk ile Derviş Köz, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor’un efsane futbolcuları Mehmet Cemil Altın ve Hüseyin Tok katıldı. Bilgilendirme toplantısında Parçalı, Çizgili, Mavi ve Siyah takımlarının mücadele edeceği turnuvanın kura çekimi de gerçekleştirildi. Yapılan kura çekiminde bugün oynanacak olan ilk maçlarda Parçalı-Siyah ve Çizgili-Mavi takımları karşı karşıya gelecek. Turnuvanın finali ise Çarşamba oynanacak olan maçlarla yapılacak. 

FİLİSTİN YARARINA DÜZENLENİYOR

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, “Organizasyonu, Filistin'in yararına bu sene vefat eden üç başkanımızın anısına düzenledik. Tam bir senedir Gazze, okul ve hastaneler demeden yerle bir edildi. Zalim İsrail hunharca 42 bin kişiyi öldürdü, 100 bin kişiyi de yaraladı. Mazlum Filistin halkının şehitlerine Rabbim gani gani rahmet eylesin. Biz de bu yıl dönümünde farkındalık oluşturmak için bu etkinliği Filistin yararına düzenliyoruz. Trabzonspor'umuzun bu yıl vefat eden üç tane başkanı var. Geçmişte vefat eden tüm başkanlarımıza ve futbolcularımıza Allah, rahmet eylesin. Hepsini minnetle yad ediyorum. Daha önce Suat Hoca'mızın adına ve Özkan hocamızın adına turnuvayı düzenlemiştik. Yıllarca maçlarımız Avni Aker’de oynandı. Biz de çok erken saatlerde burada gelip maçları izlerdik. Efsaneler burada doğdu. Başkanımız Ahmet Metin Genç, seçim vaadinde burada bazı maçları oynatacağının sözünü vermişti. Şimdi bu turnuvayla beraber bu sahayı da açıyoruz. Büyük amatör maçlar değil ama 8-12 yaş grubu kontrollü bir şekilde burada sembolik maçları yoğunluk olmadan sembolik şekilde oynatacağız” dedi.  

BAYRAĞI GENÇLER DEVRALACAK

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, turnuvanın önemine dikkat çekerek “Gençlerimizle birlikte güzel bir organizasyon için buradayız. Gençler inşallah burada bu müsabakaları seyredecekler. Çünkü efsanelerimiz ruhunu burada yeniden yaşatacaklar” cümlelerine yer verdi. TFF Trabzon Bölge Müdürü ve Trabzonspor’un efsane futbolcusu Hamdi Aslan, “Trabzonspor'a hizmet ettik, bir şeyler yapmaya çalıştık. Tabii ki benim için en önemli organizasyon. Sayın Şamil Ekinci, Sayın Mehmet Ali Yılmaz ve Ahmet Salih Erdem gerçekten çok değerli, mekanları cennet olsun. Trabzonspor'un her şeyleri diyebiliriz” diye konuştu. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Köz, “Trabzonspor varsa Trabzonspor dört büyükten biri ise en büyük dünyadaki şehir takımıysa efsanelerin sayesinde” derken, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Öztürk ise “Değerli gençler sizlere sesleniyorum. Bizden sonra bu bayrağı siz devralacaksınız. Siz bizden daha iyi taşıyacaksınız” diye konuştu. Trabzonspor’un efsane futbolcusu Mehmet Cemil Altın, “Türk futbolunun gelişmesinde Avni Aker'in yeri bambaşkadır. Avni Aker, bizim için bir futbol mabedidir.

AVNİ AKER OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Avni Aker, bizim için futbolun olmazsa olmazıdır. Avni Aker, Anadolu insanını rüyasını süsleyen yerdir İstanbul'un üç büyük takımının kabuslar yaşadığı yerdir. Avni Aker Anadolu'da ve Türk futbolunda ihtilal yapan Trabzonspor'un şampiyonluk kupalarını kaldırmasına tanıklık yapan yerdir. Avni Aker, Türk futboluna nice yıldızlar, oyuncular armağan eden önemli bir yerdir. Yüreğimizi ortaya koyarak Avni Aker'de nice zaferler kazandık. Alnımızdan dökülen terlerin karşılığını hak ederek burada aldık. Avni Aker artık bizim kaderimizde yazdığımız destanımızdır” dedi. Efsane futbolculardan Hüseyin Tok, “Bildiğiniz gibi Trabzon futbol kenti. Bizlerin zamanında oynadık, bugünlere geldik. Zaman zaman Trabzon'da bu etkinlikler yapılıyor. Trabzon'un belediye başkanları, valimiz ve idari bölümdeki kişiler bu işe sahip çıktılar. O açıdan kendilerine teşekkür ediyorum. Bu gibi etkinliklerin daha da çok yapılması ve Türkiye çapında da ses getirmesi gerekiyor. Onun için bizde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Takımlarımıza başarılar diliyorum. Bütün taraftarlarımızı bekliyoruz” diye konuştu. 

PARÇALI TAKIM

SHOTA ARVELADZE
TAMER     TUNA
SONER BOZ
FERİDUN SUNGUR    
MEHMET 
İBRAHİM YATTARA    
ABDULLAH ERCAN    
İBRAHİM DEMİR (KALECİ)    
GÜNGÖR ÖZTÜRK
 
CİZGİLİ TAKIM

AHMET YILMAZER (KALECİ)    
HASAN ÖZER
ŞEYHMUS SUNA
NESİM ÖZGÜR
MEHMET ZENGİN
BAHADDİN GÜNEŞ    
MEHMET YENER    
MUHAMMET    
SAFFET    AKYÜZ

SİYAH TAKIM

Antalya Galibiyetiyle Kendisine Gelen Çaykur Rizespor İyi Sonuçlarla Açığı Kapatmak  İstiyor Antalya Galibiyetiyle Kendisine Gelen Çaykur Rizespor İyi Sonuçlarla Açığı Kapatmak  İstiyor

MEHMET YILMAZ    
BÜLENT ATAMAN (KALECİ)    
SEMAVİ     UZUN
MACİT GÜVEN
SELİM ÖZER
ERHAN ÇAĞLAYAN
OSMAN     
ALİ ŞEN    
NURİ YILMAZ    

MAVİ TAKIM

ZEKİ AYVAZ (KALECİ)    
ERGİN 
OKAN ÖZKE
EMRE TORAMAN    
HALUK    
ERHAN
MURAT    
FERHAT     ÖZTORUN

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT