SPOR KENTİNDE SPORCULARA DESTEK

Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran, yaptığı konuşmada, “Trabzon gibi köklü bir spor kentinde kurumlar arası diyalog çok önemli. Sporcularımıza hem akademik hem de sosyal alanlarda destek olmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda öğrencilerimize indirim sağlayarak, onların eğitim süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz,” dedi. Sporcular ve antrenörlere yönelik eğitim programları düzenleyerek, üniversitenin sağlık ve spor alanındaki tüm organizasyonlarına bu güzide kurumları paydaş yapacaklarını belirtti.

GENÇLER SPOR YAPARKEN EĞİTİMİNİ DE TAMAMLAMALI

20 gün önce sözlenmişti: Sakaryalı şehit son yolculuğuna uğurlandı 20 gün önce sözlenmişti: Sakaryalı şehit son yolculuğuna uğurlandı

ASKF Başkanı Zeki Kurt ise, “Biz sporun tüm branşlarıyla ilgileniyoruz ve spor yaparken aynı anda üniversite eğitimini de yürütebilecek gençlerimizin önünü açmak istiyoruz. Avrasya Üniversitesi’nin sunduğu katkılar çok değerli, bu avantajlardan tüm sporcularımızı haberdar edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

SPORUN AKADEMİK YÖNÜ GÜÇLENDİRİLECEK

TÜFAD Trabzon Şubesi Başkanı Metin Bak, Trabzon’un önemli bir spor kenti olduğunu vurgulayarak, “Futbolun ve sporun akademik yönü de olmalıdır. Bu iş birliği, çocuklarımız için yapılacak tüm çalışmalarda bize destek sağlayacak,” dedi.

PROTOKOLÜN DETAYLARI

İmzalanan protokol kapsamında, ASKF ve TÜFAD tarafından Avrasya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne yönlendirilecek öğrencilere %20 indirim sağlanacak. Ayrıca, paydaş kurumların talepleri doğrultusunda çeşitli eğitim programları düzenlenecek ve spor camiasına akademik destek sağlanacak.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA