ALAIN DELON 88 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ

Avrupa sinemasının ikonik isimlerinden Alain Delon, 88 yaşında Paris'in güneyinde bulunan Douchy'deki ikametgahında hayata gözlerini yumdu. Fransız sinemasının altın çağının yıldızı olarak bilinen Delon, özellikle 'The Samurai' ve 'Borsalino' gibi filmlerle sinema dünyasında derin izler bıraktı.

ÜÇ ÇOCUĞUNUN DUYURUSU

Delon’un üç çocuğu, babalarının ölüm haberini AFP’ye yaptıkları açıklamayla duyurdu. Açıklamada, "Alain Fabien, Anouchka, Anthony ve köpeği Loubo, babalarının vefatını duyurmaktan derin üzüntü duymaktadır. Kendisi Douchy'deki evinde, üç çocuğu ve ailesiyle birlikte huzur içinde hayata gözlerini yumdu," ifadeleri yer aldı. Aile, bu zor dönemde mahremiyet talebinde bulundu.

SAĞLIK DURUMU SON YILLARDA KÖTÜLEŞMİŞTİ

Delon’un sağlığı, 2019 yılında geçirdiği felçten sonra kötüleşmeye başladı. Fransız medyasında yer alan haberlere göre, oyuncunun açıklanmayan başka ciddi rahatsızlıkları da bulunuyordu. Ünlü aktör, hayatının son yıllarını sağlık sorunlarıyla mücadele ederek geçirdi.

MİRAS KAVGASI GÜNDEM OLMUŞTU

Alain Delon’un çocukları arasında, babalarının mirası konusunda yaşanan anlaşmazlıklar uzun süre gündemi meşgul etmişti. Oğulları Anthony ve Alain-Fabien, kız kardeşleri Anouchka’yı babalarını manipüle etmekle suçlamış, Anouchka ise kardeşlerinin babalarının hayatını tehlikeye attığını iddia etmişti. Bu aile içi çekişmeler, Delon’un hayatının son dönemine gölge düşürdü.

DELON'UN SON GÖRÜNÜMÜ VE KARİYERİ

Delon, kamuoyu önünde son olarak 2019 Cannes Film Festivali'nde görüldü ve burada Fahri Altın Palmiye ödülüne layık görüldü. Kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi ünlü yönetmenlerle çalışma fırsatı bulmuş olan Delon, 20. yüzyılın en önemli sinema figürlerinden biri olarak kabul ediliyor.

ALAIN DELON'UN HAYATI VE MİRAS

Trabzon’da Milli Tören Gibi Düğün! Azeri Milli Kahramanı Şeref Konuğu Oldu Trabzon’da Milli Tören Gibi Düğün! Azeri Milli Kahramanı Şeref Konuğu Oldu

Alain Fabien Maurice Marcel Delon, 8 Kasım 1935'te doğdu ve Avrupa sinemasının en önemli aktörlerinden biri olarak ün kazandı. Zorlu bir çocukluk geçiren Delon, 1960’lar ve 1970’lerde seks sembolü olarak tanındı. 'Rocco and His Brothers', 'Plein Soleil', 'L'Eclisse', 'The Leopard' ve 'Le Samouraï' gibi filmleriyle büyük beğeni topladı. Delon, 1999 yılında İsviçre vatandaşlığını aldı ve hayatının son yıllarını Douchy'deki köy evinde geçirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ