Küresel Katılım ve İş Birliği Öne Çıktı
Toplantıya T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı. İstanbul İnisiyatifi, bölgesel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek, bağımlılıkla mücadelede küresel stratejiler geliştiren bir platform olarak öne çıkıyor. 2019 yılında Yeşilay’ın ev sahipliğinde başlatılan inisiyatif, sürdürülebilir toplum sağlığı politikalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Malezya, ABD, Kenya, Bosna Hersek, Norveç, KKTC, İtalya, Ürdün, İspanya ve Yunanistan gibi otuz ülkeden elliden fazla temsilci toplantıya katılarak deneyimlerini paylaştı ve küresel iş birliği stratejilerini tartıştı.

Hayrat’ta Kadın Girişimciliği Büyüyor: Geleceğe Umutla Bakan Kadınlar Hayrat’ta Kadın Girişimciliği Büyüyor: Geleceğe Umutla Bakan Kadınlar

Bağımlılıkla Mücadelede Stratejiler ve Eylem Planları
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, toplantıda yaptığı konuşmada bağımlılığın sadece bireyleri değil, aileleri ve toplumları da etkileyen küresel bir kriz olduğunu vurguladı:
“Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulumuz ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte, kapsamlı strateji ve politikalar geliştiriyoruz. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı, bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz önemli bir çalışmadır. Özellikle dijital ve kumar bağımlılığı gibi yeni tehditlerle mücadelemizi sürdürüyoruz.”

Çocukları Koruma ve Bilinçlendirme Çalışmaları
Bakan Göktaş, dijital içeriklerin özellikle çocuklar üzerinde oluşturduğu risklere değinerek, “Dijital dünyada çocuklarımızı korumak ve zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek için eylem planımız kapsamında aile eğitimlerine ağırlık veriyoruz. Şiddet, zararlı akımlar ve bağımlılıklarla mücadelede başarı ancak güçlü iş birlikleriyle mümkündür,” dedi.

Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadeledeki önemine dikkat çeken Göktaş, “Bir asrı aşan deneyimiyle Yeşilay, en önemli paydaşlarımızdan biridir. Yakın zamanda açıklanan Sivil Toplum Belgesi ve Eylem Planı da, paydaşlarımızla daha etkili adımlar atmamızı sağlayacaktır,” ifadelerini kullandı.

Küresel Bağlamda Ortak Hareketin Önemi
Toplantıda, bağımlılıkla mücadelede küresel iş birliğinin önemine vurgu yapıldı. İnisiyatifin, halk sağlığını koruma hedefleri doğrultusunda uluslararası bir dayanışma ağı oluşturduğu belirtildi.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT