Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı, buyursun gelsin. TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin; terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, bu açıklamalarının ardından Türkiye’nin barışa ulaşması için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını vurguladı. "Eğer bu bir başlangıç olacaksa, Öcalan’ın tecridi kaldırılmalıdır," diyen Bahçeli, terör sorununu ülke gündeminden çıkarmak gerektiğini ifade etti. "Ne Kandil ne Edirne... Adres İmralı’dan DEM’e uzansın. Hodri meydan, buna varız," dedi.

Konuşmasında terörün silahsız çözümüne karşı olduğunu belirten Bahçeli, "Silahlı mücadelenin terörü sona erdiremeyeceği gibi, terörün silahsız da çözümü yoktur," dedi. MHP lideri, Türkiye’nin bölücü teröre asla rıza göstermeyeceğini, müzakere dayatmalarının işe yaramayacağını dile getirdi.

Bahçeli, çözüm süreci hakkında da, "Türkiye'nin yeni bir çözüm sürecine değil, ortak aklı çalıştırmaya, dürüst ve samimi adımlara ihtiyacı vardır," diyerek, terör sorununu çözmek için samimi adımlar atılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, "Kürt sorunu var demek, yıkım bekleyenlerin ortak propagandasıdır," diye ekledi.

Destici, Bahçeli'nin 'DEM Parti ve İmralı Görüşsün' Çağrısını Reddetti: "Bizim Yolumuz Mücadele" Destici, Bahçeli'nin 'DEM Parti ve İmralı Görüşsün' Çağrısını Reddetti: "Bizim Yolumuz Mücadele"

Bahçeli’nin gündeme getirdiği "umut hakkı" kavramı ise, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkumların, belirli bir süre sonra cezasının yeniden gözden geçirilmesi ve rehabilitasyon sürecine tabi tutulma şansını içermektedir. Umut hakkı, ceza hukukunda iyi halli mahkumlar için koşullu salıverilme olasılığı sunan bir mekanizmadır.

Bahçeli’nin bu çıkışları, Türkiye’nin barış sürecine dair yeni tartışmaların önünü açarken, aynı zamanda MHP’nin mevcut duruşunu da gözler önüne serdi.

Kaynak: Sputnik Türkiye