Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılı ikinci çeyreğine ilişkin açıklanan GSYH verilerini değerlendirdi. Şimşek, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yıllık yüzde 2,5 oranında büyüdüğünü ve bu büyüme ile birlikte yılın ilk yarısındaki büyümenin yüzde 3,8'e ulaştığını belirtti. Ayrıca, yıllıklandırılmış milli gelirin 1,2 trilyon doları aştığını söyledi. İkinci çeyrekte sanayi sektörü daralırken, diğer sektörlerde büyümenin sürdüğünü ifade etti.

Dengeli Büyüme ve İstihdam Artışı

Bakan Şimşek, ekonomide dengelenme sürecinin devam ettiğini belirterek, iç talebin büyümeye katkısının azalırken, net dış talebin pozitif katkısının arttığını dile getirdi. İkinci çeyrekte işsizlik oranının yüzde 8,8 seviyesinde yatay seyrettiğini ve istihdamın geçen yılın aynı dönemine göre 1,2 milyon kişi arttığını ekledi.

Altını olanlar sakın yapmasın! İslam Memiş bu tuzağa dikkat dedi Altını olanlar sakın yapmasın! İslam Memiş bu tuzağa dikkat dedi

Dezenflasyon Süreci ve Orta Vadeli Program

Bakan Şimşek, uluslararası normlara uygun politikaların ekonomiyi güçlendirdiğini, rezervlerin iyileştiğini ve dezenflasyon sürecine girildiğini vurguladı. 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Programı yakında açıklayacaklarını ve kalıcı fiyat istikrarı ile sürdürülebilir büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Program kapsamında, katma değerli üretim, yatırım, istihdam ve ihracatın desteklenmesiyle büyümenin ve vatandaş refahının artırılacağını ifade etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU