"20 Yılda Eğitimde Büyük İlerlemeler Kaydettik"
Türkiye’nin eğitim alanında örnek gösterilebilecek nitelikte adımlar attığını belirten Bakan Tekin, son 20 yılda eğitimde iki kat iş yapıldığını vurguladı. Derslik başına ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısında uluslararası standartlara ulaşıldığını belirten Tekin, “Öğrenci yoğunluğu 40’lı rakamlardan 20’li rakamlara düştü. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da 10'lu seviyelere indi” ifadelerini kullandı.

Evlatlarını Kaybeden Aileden İsyan: "Onları Elleri Kelepçeli Havalimanında Karşılayacağım" Evlatlarını Kaybeden Aileden İsyan: "Onları Elleri Kelepçeli Havalimanında Karşılayacağım"

Trabzon’da Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısı 17'ye İndi
Trabzon’un eğitimde yakaladığı ivmeyi değerlendiren Bakan Tekin, “Trabzon’da geçmişte derslik başına düşen öğrenci sayısı 30’a yakındı. Şu anda bu sayı 17’ye indi. Bu, hem yeterli sayıda derslik inşa edildiğini hem de öğretmen atamalarının başarılı şekilde yapıldığını gösteriyor” dedi.

250 Yeni Derslik Daha Geliyor
Trabzon’da yürütülen projeler kapsamında 250 yeni derslik daha eklenmiş olacağını açıklayan Bakan Tekin, eğitim altyapısının güçlendirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. 12 yeni proje ile kente kazandırılacak spor salonları ve dersliklerin, eğitim kalitesini artırmada önemli rol oynayacağı ifade edildi.

Trabzon Eğitimde Örnek Şehir Olacak
Bakan Tekin, yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Trabzon’un eğitimde daha güçlü bir noktaya ulaşacağını ve diğer illere örnek teşkil edeceğini belirtti. Yürütülen projelerin tamamlanmasının ardından öğrenciler için daha iyi eğitim imkanları sunulacak.

Kaynak: haber61