Muhtarın Anne Acısı Muhtarın Anne Acısı

Vali Aziz Yıldırım ve il protokolü tarafından karşılanan Millî Eğitim Bakanı Tekin daha sonra İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.  Toplantı bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Tekin “Bu göreve geldiğimiz tarihten itibaren bütün illerde İl Değerlendirme Toplantıları yapıyoruz. Eksikliklerimizi, aksaklıklarımızı, Bakanlık politikaları birlikteliklerini sağlamak açısından bu istişare toplantılarını önemsiyoruz. İlgili kurumların katılımıyla Valilerimizin koordinesinde toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

TRABZON BU AÇILIŞA KENETLENDİ

Trabzon’da hafta sonu büyük açılış var. Lojistik sektörünün lider çekici markası DAF’ın Trabzon’da bayiliğini alan Reisoğlu Trucks,  yaptığı dev yatırımın resmi açılışını gerçekleştiriyor. Cumartesi gün kurdele kesilecek. Açılışa Hollanda’dan DAF markasının CEO’su Michiel Kujs ile DAF Türkiye distribütörleri Mert Ersoylu ve Atilla Kaya’da katılacak. DAF Reisoğlu Trucks Yönetim Kurulu Başkanı Önder Reis, açılışa herkesi davet etti.

İSTANBUL’A OFLU MÜDÜR

Rizeli hemşerimiz, Prof. Dr.Kemal Memişoğlu’nun Sağlık Bakanı olmasıyla boşalan İstanbul Sağlık Müdürlüğü görevine Doç. Dr. Abdullah Emre Güner atandı. Trabzon’un Of ilçesinden olan Güner’i ziyaret eden Trabzon Platformu başkanı Köksal Öztürk,  hayırlı olsun dileklerini iletti.

KÖPRÜ 25 EKİM’DE

Türkiye ve Gürcistan, sinema dünyasında tarihi bir adım atıyor. İlk ortak yapımları “Köprü” filmi, 25 Ekim’de izleyicilerle buluşuyor. Film, Prof. Dr. İsmet Dindar’ın anlattığı gerçek bir hikayeden esinlenerek beyaz perdeye uyarlandı. Yapımcılığını Erdal Küçük, Önder Asru ve Giorgi Tavartkiladze’nin üstlendiği, yönetmenliğini Erekle Baduraşvili’nin yaptığı filmde, başrolleri Emre Kızılırmak ve Gürcistan’ın ünlü pop yıldızı Nini Baduraşvili paylaşıyor. Tiflis, Batum ve İstanbul’da çekilen “Köprü”, sürükleyici senaryosuyla dikkat çekiyor. Türk iş insanı Davut, Gürcistan’da bir kardeşi olduğunu öğrenir. Üvey kardeşini bulmaya çalışırken, babasının ölümüne dair gizemli detayları keşfeder ve bir dedektiflik hikayesine sürüklenir. Bu süreçte aşk hayatı da karmaşık bir hal alır. “Köprü”, Türkiye ve Gürcistan arasındaki kültürel bağları güçlendiriyor.

KAPLAN KAPIDA KARŞILADI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Trabzon’daki ağır toplarındandır Oktay Kaplan. Partiye çok emekleri olmuştur. Kaplan, il teşkilat başkanlığı görevini yaptığı dönemde Tolgay Sivrikaya’da il ocak başkanıydı. Dostlukları, hukukları geçmişe dayanır. Sivrikaya, MHP il başkanı olarak görevlendirildi. Sivrikaya’yı, Kaplan parti girişinde karşıladı ve tebriklerini iletti. Kaplan, Sivrikaya’nın başarılı olacağına inancının tam olduğunu söyledi.

ŞENTÜRK’E İSTANBUL’DAN ZİYARET

İstanbul Eyüpsultan Alibeyköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Zeki Ateş Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk’ü ziyaret etti. Aslen Yomralı olan Alibeyköy Şoförler Odası Başkanı Zeki Ateş Şentürk’le bir süre sohbet edip hasret giderdiler.

MÜFTÜ AYDIN AÇTI

Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Akçaabat Doğanköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen 4-6 Yaş Kur'an Kursu açılışına katıldı. Açılış programında İl Müftüsü Aydın'a, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Cebeci ve Akçaabat Müftüsü Yusuf Genç eşlik etti. Açılış töreninde, 4-6 yaş kurslarına yönelik Kur'an-ı Kerim eğitiminin önemine vurgu yapıldı. İl Müftüsü Aydın, bu tür kursların çocukların manevi ve ahlaki değerlerle erken yaşta tanışmalarına vesile olduğunu belirterek, katılım gösteren ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Törene katılanlar, kursun hayırlara vesile olması dileğiyle dualar ettiler. Açılışın ardından çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ŞADIRVANLAR KAPALI

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde sahile en yakın üç yaylasından biri olan Doğa harikası Turizm cenneti Sis Dağı Yaylası Pazar yerinde yeni yapılan lavabo şadırvan 10 gündür kapalı kalmasına vatandaşlar isyan etti. Fosseptik dolu olduğu için 10 gündür kapısı kapalı lavabo şadırvanı kullanmak isteyen vatandaşlar, yaylacılar ve bölgeye gelen misafirler lavabo ve şadırvanı bu nedenle  kullanamadığına isyan eden vatandaşlar, kuyunun temizlenmesini istediler.

ÇELİK HALATLI ÖNLEM

Köprübaşı Adnan Kahveci Caddesi'nde sarp kayalıklar ve engebeli arazi koşulları nedeniyle meydana gelen kaya düşmelerine yönelik önlemler alındı. Endüstriyel dağcılardan oluşan bir ekip, halatlarla tırmandıkları yamaçlarda öncelikle tehlike arz eden kayaları indirdi. Daha sonra, yamaçları çelik ağlarla kaplayarak bölgeyi güvenli hale getirdiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ