"Önceki Bölümleri Geçen Yıl Hizmete Açtık"
Bakan Uraloğlu, geçtiğimiz yıl otoyolun 93 kilometrelik kısmının trafiğe açıldığını hatırlatarak, şu açıklamalarda bulundu:
“Geçen yıl Kuyucak Kavşağı ile Kocabaş Kavşağı arasında kalan 80 kilometre ana gövde ve 13 kilometrelik bağlantı yolunu tamamlamıştık. Bugün itibarıyla otoyolumuzun kalan 70 kilometrelik bölümünü de bitirerek toplamda 140 kilometre ana yol ve 23 kilometrelik bağlantı yolu ile 163 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu'nu tamamen hizmete açtık. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle resmi açılış törenini de gerçekleştireceğiz.”

"Ege ve Akdeniz Arasında Güçlü Bağlantı Sağladık"
Uraloğlu, otoyolun Aydın ve Denizli'nin yalnızca bölge içi ulaşımını değil, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri arasındaki bağlantıyı da güçlendirdiğine dikkat çekti:
“Bölgemiz, özellikle ticari ve turistik trafiğin yoğun olduğu bir geçiş noktası. İstanbul-İzmir ve İzmir-Aydın Otoyolları ile zaten güçlü olan ulaşım altyapısını, Aydın-Denizli Otoyolu ile daha da pekiştirdik.”

Trabzon'da Dağlar Gelinlik Giydi: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü Trabzon'da Dağlar Gelinlik Giydi: Yüksek Kesimler Beyaza Büründü

11 İlçeyi Geçerek Yolculuğu 55 Dakikaya İndirdik
Otoyol güzergahının detaylarını paylaşan Bakan Uraloğlu, otoyolun ilk etabının Kocabaş’tan başlayarak Pamukkale, Sarayköy, Buharkent gibi ilçeleri geçerek Kuyucak’a ulaştığını belirtti. Yeni açılan ikinci etabın ise Kuyucak’tan başlayarak Nazilli, Yenipazar ve Köşk ilçelerinden geçerek Aydın’da sona erdiğini söyledi.

“Önceden, D-320 Devlet Yolu üzerinden 11 ilçeyi ve 46 adet sinyalize kavşağı geçmek zorunda kalınıyordu. Trafik şartlarına göre 1,5 ila 2 saat süren bu yolculuk, artık 55 dakikaya inmiş durumda.” dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK