Ziyaretin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, “Kore Cumhuriyeti’ne gelmek, bu ziyareti yapmak, şehitlerimizi burada anmak benim için de çok anlamlı. Kore Savaşı'nda bizim de ailemizin bir gazisi var, dayım İsmail Köroğlu da burada savaştı. Burada yatan şehitlerimiz, iki millet arasındaki kardeşliğin ebedi bir simgesi olarak sonsuza kadar hatırlanacak,” dedi.

Başkan Görgel: “Yeni Kahramanmaraş’ı Hep Birlikte İnşa Edeceğiz” Başkan Görgel: “Yeni Kahramanmaraş’ı Hep Birlikte İnşa Edeceğiz”

“HATIRALARI DİNLEYEREK BÜYÜDÜM”

Bakan Uraloğlu, şehitlerin anıt mezarına çelenk bırakıp kabirlere tek tek çiçek koyarak şehitleri andı. Ziyaret sırasında yetkililerden bilgi alan Bakan Uraloğlu, “Çoğu 20’li yaşlarda olan birçok askerimiz burada yatıyor. Kore Savaşı'nda bizim ailemizin de bir gazisi var, dayım İsmail Köroğlu da burada savaşmıştı. Hatıralarını kendisinden dinlemiştim. Burada yatan şehitlerimiz, iki millet arasındaki kardeşliğin ebedi bir simgesi olarak sonsuza kadar hatırlanacak,” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu’nun Kore Cumhuriyeti ziyareti, Türk askerlerinin fedakarlıklarını ve Türkiye-Kore dostluğunu bir kez daha gündeme getirdi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA