Sıcak Hava Balonlarında Rekor Yıl!

Göksu Travertenleri'nde Turist Akını İçin Otopark Sorunu Çözülüyor Göksu Travertenleri'nde Turist Akını İçin Otopark Sorunu Çözülüyor

Uraloğlu, “Türkiye, sıcak hava balon turizminde rekora koştuğu bir yıl geçiriyor. 2024 yılı Eylül ayı itibariyle 9 ayda 32 bin 445 balon havalandı, toplam 700 bin yerli-yabancı balon yolcusu uçuruldu.” açıklamasında bulundu. Bakan, 2022 yılında 750 bin olarak gerçekleşen yolcu sayısının aşılabileceğini ve tüm zamanların rekorunun kırılabileceğini belirtti.

T U R K I Y E1

Dünyanın En Büyük Sıcak Hava Balonu Operasyonu

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin sıcak hava balonu işletmeciliğinde dünyadaki en büyük ticari operasyonu yürüttüğünü ifade etti. Ülkede ruhsatlandırılmış 70 sıcak hava balon işletmesi, 6 onaylı eğitim organizasyonu ve bir üretim organizasyonunun bulunduğunu dile getirdi. Türkiye’nin 7 bölgesinde sıcak hava balonu faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini belirten Uraloğlu, “Filolarında bulunan 439 sıcak hava balonu ve 712 balon pilotuyla hizmet veriyor.” dedi.

T U R K I Y E-1

Kapadokya Zirveye Oynuyor

Yapılan balon uçuşlarının yüzde 80’inin Kapadokya bölgesinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Uraloğlu, Kapadokya'nın iklim ve rüzgâr yapısı ile yılda ortalama 250 güne kadar uçuş yapılmasına imkân tanıyan coğrafyasıyla zirvedeki yerini koruduğunu ifade etti. “Kapadokya’da sadece bir günde gerçekleştirilen uçuş sayısına, dünyanın diğer uçuş yapılabilen bölgelerinde yalnızca festivallerde ulaşılabiliyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin sıcak hava balon turizminde elde ettiği bu başarıların, ülkenin turizm potansiyelini artıracağına ve dünya genelinde daha fazla dikkat çekeceğine inandığını belirtti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU