Ziyaretin ilk durağı olan Hıdırnebi Yaylası'nda, Şinik Organize Sanayi Bölgesi sanayi yolundan başlayan ve Hıdırnebi Karadağ turizm yoluna uzanan yeni bir yol keşfi gerçekleştirildi. Bu keşif, hem mevcut yolun son halini görme hem de yeni yolun yapımı için fiziki değerlendirmede bulunma fırsatı sundu.

Yarım bıraktığı üniversite eğitimine 25 yıl sonra geri döndü, yüksek lisans yapıyor Yarım bıraktığı üniversite eğitimine 25 yıl sonra geri döndü, yüksek lisans yapıyor

Bakan Ersoy’a, Akçaabat Belediyesi tarafından geliştirilen Hıdırnebi Yaylası ve Çevresi Turizm Projesi hakkında detaylı bir sunum yapıldı. Yaylada planlanan otelin yeri ve Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ihale edilen göletin görselleri Bakan Ersoy’a sunuldu. Akçaabat Belediye Başkanı Ekim, projeyle ilgili mülkiyet sorunlarının çözümü için Orman Bakanlığı’ndan Turizm Bakanlığı’na devrin gerekli olduğunu belirtti ve Bakan Ersoy, projeye ilişkin süreçlerin devamı için talimat verdi.

Ziyaretin bir sonraki durağı Akçatepe oldu. Burada, Bakanlar Uraloğlu ve Ersoy’a Akçaabat Belediye Başkanı Ekim tarafından bir sunum yapıldı. Ekim, Akçakale’nin turizm potansiyelini vurgulayarak, bölgenin turizm destinasyonu olarak geliştirileceğini belirtti. Bakan Ersoy, projenin kurul onayından sonra hızla nihayete erdirileceğini ifade etti.

Bakanlara bu ziyaretlerde Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve diğer yerel yetkililer eşlik etti. Projeler, Trabzon'un turizm ve altyapı potansiyelini artırmayı hedefleyen önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY