Artan kırmızı et fiyatları nedeniyle vatandaşların beyaz ete yönelmesi, beyaz et talebinde bir artışa yol açtı. Ancak, bu talep artışı tavuk eti fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Son 5 ayda sadece beyaz ete yüzde 200 zam yapıldı.

Yüksek fiyatlar, tüketicilerin beyaz ete ulaşmasını zorlaştırırken, Ticaret Bakanlığı bu duruma çözüm bulmak için önemli bir adım attı.

Ticaret Bakanlığı, fiyatları düşürmek amacıyla tavuk ihracatına yasak getiriyor. Bu yasağın, yurt dışına ihraç edilen tavuğun iç piyasaya yönlendirilerek fiyat artışının önüne geçilmesini sağlayacağı belirtiliyor.

Kilis'te Bir Evde 5 Ceset Bulundu: Baba, Anne ve 3 Çocuk Ölü Olarak Bulundu Kilis'te Bir Evde 5 Ceset Bulundu: Baba, Anne ve 3 Çocuk Ölü Olarak Bulundu

Tavuk eti fiyatlarındaki artışın genel olarak gıda enflasyonuna etki ettiği ve tüketicileri olumsuz yönde etkilediği gözlemleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın bu adımıyla, tavuk eti fiyatlarındaki artışın önüne geçilerek tüketicilere daha uygun fiyatlar sunulması hedefleniyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, piyasadaki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili olarak "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU