Bakkallar Mahallenin Kara Gün Dostudur”

Bakal (2)

İsmail Baş, bakkalların sadece ticaret yapan işletmeler olmadığını, aynı zamanda sosyal dayanışma merkezleri olarak hizmet verdiklerini söyledi. Baş, bakkalların mahallenin insanlarını yakından tanıdığını ve ihtiyaç duyulduğunda veresiye imkanı sunarak zor günlerde mahalleliye destek olduğunu ifade etti:

“Bakkallarımız, mahalleyi en iyi tanıyan, eve servis yapan, kredi kartı ya da nakit para olmadığında veresiye veren kara gün dostlarıdır. Bakkallık asla ölmez; ticaretimizin ve mahalle kültürümüzün vazgeçilmez bir unsurudur.”

Trabzon’un Kadim Esnaflarına Vefa
Bakal (1)

Baş, tarihiyle öne çıkan Trabzon’un esnaf kültürünün önemine değindi:

Trabzon’da Şehit Astsubay Samet Çakır, Astsubaylar Gününde Anıldı Trabzon’da Şehit Astsubay Samet Çakır, Astsubaylar Gününde Anıldı

“Tarihi yazmakla bitmeyen, imparatorluklara ev sahipliği yapmış kadim Trabzon’umuzun kıymetli esnaflarıyla sohbet ettik. Esnaflarımızı yalnız bırakmamaya ve her zaman destek olmaya devam edeceğiz.”

Esnafa Destek ve Dayanışma Mesajı

Bakal (3)

Başkan İsmail Baş’ın ziyareti, bakkal esnafı arasında memnuniyetle karşılandı. Esnafla yapılan bu tür ziyaretlerin, moral ve motivasyon sağladığı vurgulandı. Esnaflar, odanın kendilerine yönelik ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür buluşmaların devam etmesini temenni etti.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT