Ortahisar Halk Eğitim Merkezi’nden Önemli Uyarı! Kurs Başvuruları Sadece e-Devlet Üzerinden Yapılacak Ortahisar Halk Eğitim Merkezi’nden Önemli Uyarı! Kurs Başvuruları Sadece e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Serginin küratörlüğünü müzenin kurucusu ve sanatçı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile Ayça Okay üstlendi. Sergide Bubi, Genco Gülan, Gülsün Karamustafa, Haluk Akakçe, Komet, Seçkin Pirim, Şenol Yorozlu, Mehmet Kavukçu gibi 85 sanatçının eserleri yer alıyor.

Sergi, geleneksel ve çağdaş sanat anlayışlarını bir araya getirerek, özgün bir kültür ortamının oluşturulmasına odaklanıyor. 'Alt sanat' ve 'üst sanat' ayrımını reddederek, insan merkezli ve demokratik bir perspektifi vurguluyor. Aynı zamanda halk kültürü ile çağdaş sanatın etkileşimini ön plana çıkararak, sanatın toplum içindeki rolünü ve insanı dışlayan bakış açılarını tartışmaya açıyor.

Baksı Müzesi, Kaçkarlar’ın eteklerinde, özgün mimarisi ve doğal güzellikleriyle sanatseverleri ağırlayarak, sanatın evrensel dilini yerel bir bağlamda sunmaya devam ediyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU