Trabzon’da ODAP Projesi Kapsamında Bölgesel Farkındalık Arttırma Günleri Düzenlendi Trabzon’da ODAP Projesi Kapsamında Bölgesel Farkındalık Arttırma Günleri Düzenlendi

Balıkçıların sabırsızlıkla beklediği balık av sezonu 1 Eylül'de başlıyor. Bu yıl denizlerde özellikle palamut balığının yoğun olarak görülmesi, balıkçıların ve vatandaşların umutlarını artırdı. Geçtiğimiz sezon tezgâhlarda sınırlı miktarda yerini alabilen palamut, bu sezon bol miktarda avlanacağı yönünde sinyaller veriyor. Aynı şekilde istavrit balığının da boyut olarak iyi durumda olduğu kaydedildi.


Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, palamut ve istavritin bu yılki durumunun oldukça ümit verici olduğunu belirterek, “Numune olarak hemen hemen her yerde bizi tatmin edecek şekilde palamut görüntüsü var. İstavrit de boyut olarak iyi, inşallah av verir, bereketli olur” dedi.
Mutlu, palamutun av için belirlenen boyuta ulaştığını da vurgulayarak, “Şu anda balık 32-34 cm. Bizim balıkçının tabir ettiği boyuta ulaştı. İklim ve hava şartları da balık havyarını tutturması için oldukça müsait. Denizde küçük, orta ve büyük boyutta palamut görüyoruz. İnşallah, bu sezon balıkçılarımız bol bol av yapacak, vatandaşlarımız da taze balık yiyecek,” diye konuştu.


Bu yılki sezonun bereketli geçmesi temennisiyle, balıkçılar hazırlıklarını tamamlamaya devam ediyor.

Kaynak: İHA