Mutlu, kotanın balıkçılara ve piyasaya etkilerini eleştirerek, "Kotanın sağlıklı olacağını düşünmüyoruz. Avlanma kısıtlamaları her zaman için fiyatları artırır. Neye dayanarak bu kota uygulanıyor? Bizim büyüttüğümüz hamsiler başka ülkelere gidip orada daha küçük boyutlarda avlanıyor," dedi. Ayrıca, kotanın sadece miktar üzerinden değil, teknelerin boyutlarına göre ayarlanması gerektiğini savundu.

Türk Aile Yapısını Güçlü Kılacağız: MHP Trabzon Kadın Teşkilatları Ankara’daki Çalıştayda Öne Çıktı Türk Aile Yapısını Güçlü Kılacağız: MHP Trabzon Kadın Teşkilatları Ankara’daki Çalıştayda Öne Çıktı

Mutlu, "Her teknede 35-40 kişi çalışıyor. Kamyoncularından fabrika çalışanlarına kadar birçok insan bu sektörden etkileniyor. Karadeniz bölgesinde ekonomik kriz hissedilmiyorsa, bunun sebebi denizlerimiz ve teknelerimizdir," diyerek sektörün ekonomik önemini vurguladı.

Ayrıca, diğer ülkelerde benzer kota uygulamalarının olmadığını belirterek, "Gürcistan'da gidip parayla mı avlayalım?" şeklinde bir öneriyle, devletin balıkçıların daha geniş avlanma alanları bulmalarına yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN