DJİKU OLMADI, SATKA’YA VETO

Transferde taarruza geçen Trabzonspor’da hareketli günler yaşanıyor. 30 Haziran’da Trabzon’da toplanacak olan ve 3 Temmuz’da Slovenya’ya giderek kamp çalışmalarına başlayacak olan Bordo-Mavili ekip bu sürece kadar en az 3-4 yeni oyuncuyu kampa yetiştirmenin gayreti içinde. Bu anlamda yoğun mesai harcayan Trabzonspor’da savunma hattı için bugüne kadar birçok isim gündeme geldi. Bu isimler arasından Alexander Djiku Trabzonspor’a gelmekten vazgeçerken Marek Hamşik’in önerdiği Slovak stoper Bulobim Satka’yı da teknik adam Nenad Bjelica’nın veto ettiği öğrenildi.

DJİDJİ GELMEYE HAZIR

Bordo-Mavili ekibin gündeminde yeni isimler de var. İtalya Seri A ekiplerinden Torino ile sözleşmesi sona eren Fildişi Sahilli stoper Koffi Djidji bu isimlerden biri. Bjelica’nın istediği Djidji ile görüşmeler sürüyor. Yine İtalya Seri A ekiplerinden Salernitana’da forma giyen 30 yaşındaki Slovak stoper Norbert Gyomber de gündemde. Bjelica’nın yönetime verdiği isimlerden biri olan Gyomber’in sözleşmesi 2025’te sona eriyor. Macar ekiplerinden Ferencvaros’ta forma giyen 26 yaşındaki Faslı stoper Sammy Mmaee için de teklif yapıldığı öğrenildi. 

BANİYA İÇİN YENİ FORMÜL

Trabzonspor’un gündemindeki bir diğer stoper ise Ankaragücü’nde forma giyen Boşnak oyuncu Nihad Mujakic. Boşnak stoperin Abdulkadir Parmak ile takasta değerlendirilmesi planlanıyor. Bordo-Mavililer son olarak Fatih Karagümrük forması giyen yerli statüde de oynayabilen Rayyan Baniya’yı gündemine almıştı. Bordo-Mavililer, Karagümrük’e 1,5 Milyon Euro bonservis teklif etti. İstanbul ekibinin 1,5 Milyon Euroluk bonservis ücretinin biraz daha yükseltilmesi ve sonraki satıştan yüzde maddesi eklenmesiyle transfere onay vermeye hazır olduğu belirtildi. 
AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Birol Sancak