TC Ziraat Bankası, Denizbank ve Türkiye Halk Bankasından oluşan konsorsiyum ile şirketimiz arasında 06-2019 döneminde imzalanan ve 03-2021 döneminde yeniden yapılandırılarak vadesi 05-2030 dönemine kadar uzatılan, kamuoyunda Bankalar Birliği yapılandırması olarak bilinen kredi anlaşması kapsamında şirketimizin kullanmış olduğu tüm krediler ve bu kredilere ilişkin faizler tamamen kapatılmıştır. Buna göre şirketimizin bankalar nezdinde hiçbir kredi, ana para ya da faiz borcu kalmamıştır.” 2 Milyar 792 Milyon 348 Bin 718 TL ödeme yapan Trabzonspor yıllık 700 Milyon TL faizden de kurtulmuş oldu. 

YENİ PROJELER DE HAYAT VERECEK

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş: "Tüm Oyuncuları Tebrik Ediyorum!" Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş: "Tüm Oyuncuları Tebrik Ediyorum!"

Ayrıca, Bankalar Birliği’ne olan borçtan ötürü Trabzonspor’un birçok geliri temlik altındaydı. Borcunu tamamen kapatan Fırtına, temlik ettirmiş olduğu tüm gelirleri de artık kendisi değerlendirebilecek. Yayın gelirlerinden tutun, bilet gelirleri, sponsorluk gelirleri, loca gelirleri, TS Club satışı gelirlerinin tamamı kasada kalacak. Oyuncu satışlarından gelen gelirlerin de %70’i Bankalar Birliği’ne gidiyordu. Borcun kapatılmasıyla oyuncu satışı gelirleri de Trabzonspor’a büyük katkı sağlayacak. Bankalar Birliği’nden çıkarak ekonomik olarak elini daha da güçlenen Trabzonspor’un ilerleyen süreçte hayata geçirmeyi planladığı yeni projelerle daha da farklı bir kimliğe bürünmesi bekleniyor. Yaşanan bu gelişme Trabzonspor’da şampiyonluk kadar değerli görülüyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY