Ortahisar Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı cenaze evlerine taziye yemeği gönderilmesi uygulaması, vatandaşların takdirini topluyor. Ortahisar’da ikamet eden vatandaşlar, cenazeleri olması durumunda belediyenin bu uygulamasından istifade edebiliyor. Uygulamayla ilgili açıklama yapan Başkan Kaya, “Yakınlarını kaybeden ailelerimiz, bir yandan acısını yaşarken bir yandan da o karmaşanın içinde yemek yapma işiyle uğraşmasın diye taziye yemeği uygulamasını başlattık” dedi.

"Üzüntülü Aileler, Bir de Yemek Yapmayla Uğraşmasın İstedik"

Belediye personeli tarafından Ortahisar Belediyesi Kent Mutfağı’nda hazırlanan yemeklerin cenaze evlerine gönderilmesinde hazır bulunan Başkan Kaya, “İnsan hayatında zaman zaman acılar yaşanabiliyor. Her birimiz yakınlarımızı kaybedebiliyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak bu anlamda bir çalışma başlattık. Ortahisar'ımızda cenazesi olan, yakınını kaybeden ailelere, Kent Mutfağımızda pişen yemeklerden her gün ana yemek, pilav ve ayran olmak üzere üç çeşit yemek gönderiyoruz. Ekibimiz, cenaze evinin bulunduğu adrese gidiyor, hem yemeklerimizi hem de taziye mektubumuzu iletiyor. Ailelerimizin acısını paylaşmak adına mutfağımızda pişen, temiz, lezzetli yemeklerden, bu acıyı yaşayan ailelerimize göndermiş oluyoruz” dedi.

ÇAYKUR’un Randevulu Çay Alım Sistemi Üreticiyi Sevindirdi ÇAYKUR’un Randevulu Çay Alım Sistemi Üreticiyi Sevindirdi

Cenaze yakınlarının, yaşadığı üzüntülü durumda bir de yemek yapımıyla uğraşmaması gerektiğini dile getiren Başkan Kaya, şöyle konuştu: “Bizler inançlı insanlarız. Cenazeleri dolayısıyla ailelerimiz acısını yaşarken bir de o karmaşanın içinde yemek yapma işiyle uğraşmasın diye böyle bir proje başlattık. Onların acılarını paylaşarak, azaltalım istedik. Bu uygulamamız bütün hemşerilerimizin emrindedir, hizmetindedir. Bunun duyurusunu böylece yapmış olalım. Çok teşekkür ediyorum. Allah acı vermesin ama acısı olan bütün hemşerilerimizin de yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”

Muhabir: BİROL SANCAK