TRABRİKAB Köprüsünde Hasar: Çöpler Taşınamadı

Başkan Kaya, açıklamasında Arsin’de TRABRİKAB’ın katı atık tesisine geçişte kullanılan köprünün sel nedeniyle hasar gördüğünü ve bu yüzden çöplerin taşınamadığını belirtti. Büyük araçların köprüden geçememesi nedeniyle küçük araçlarla çöplerin taşındığını söyleyen Kaya, belediyenin asli görevi olmamasına rağmen çözüme katkı sağlamak için araçlarını yönlendirdiklerini ifade etti.

Unknown 1 117

"Araçlarımız ve Personelimiz 11 Saat Rehin Alındı"

Başkan Kaya, çöpleri taşımaya çalışan belediye araçlarının ve personelin vatandaşlar tarafından 11 saat boyunca rehin alındığını belirterek, "Bir hukuk devletinde böyle bir şey nasıl olabilir?" diye sordu. Olay sonrası yetkililerle iletişime geçtiğini ancak çözüm bulunmadığını vurgulayan Kaya, araçlarının ve personelinin güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Unknown 2 84

AK Parti Ortahisar Kadın Kolları’ndan Geri Dönüşüm Farkındalığı İçin İyilik Panayırı AK Parti Ortahisar Kadın Kolları’ndan Geri Dönüşüm Farkındalığı İçin İyilik Panayırı

Çöp Toplama Çözümsüz Kaldı

Başkan Kaya, ortaya çıkan bu durum nedeniyle çöplerin toplanamadığını ve belediyenin iki seçenekle karşı karşıya kaldığını belirtti: Ya çöpleri toplamayı bırakacaklardı ya da durumu yönetip görevlerini yerine getirmeye çalışacaklardı. Kaya, çöp toplama işini sürdürebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak belediyenin karşılaştığı zorluklar nedeniyle bu süreçte yetersiz kalındığını ifade etti.

Muhabir: AYŞE SANCAK