Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Mezun Öğrencilere Yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında belediyelerin devre dışı bırakılmasına yönelik kararını eleştirerek, öğrencilere destek çağrısında bulundu. Başkan Kaya, bugüne kadar kitap ve kırtasiye masraflarının belediyeler tarafından karşılandığını, ancak yeni kararla bu masrafların öğrencilere yüklendiğini belirterek, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

“EĞİTİMDEN TASARRUF EDİLEMEZ”

Başkan Kaya, kararla birlikte ücretsiz olan kursların paralı hale geldiğini belirterek, “Sevgili Trabzonlular, maalesef 10 yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte yürüttüğümüz kurslardan belediyemiz devre dışı bırakılmıştır. Öğrencilerden talep edilen 16 bin liralık kitap ve kırtasiye masrafları, eğitimden tasarruf edilemeyeceğini göz ardı eden bir karardır” dedi.

“CEZALANDIRILAN CHP’Lİ BELEDİYELER DEĞİL, GENÇLERİMİZDİR”

Bu kararın siyasi bir arka plana sahip olduğunu ifade eden Kaya, “Cumhuriyet Halk Partimizin yerel seçimlerdeki başarısının ardından alınan bu kararı halkımızın takdirine sunuyoruz. Eğitimin paralı hale gelmesi, ekonomik imkânları kısıtlı ailelerimizin çocukları için fırsat eşitsizliği yaratmaktadır. Bu kararla cezalandırılan CHP’li belediyeler değil, ülkemizin geleceği olan gençlerimizdir” şeklinde konuştu.

Kozoğlu’nun İstifası ile Boşalan İlçe Başkanlığına Bomba İsim: Arsin’e Örnek Geliyor! Kozoğlu’nun İstifası ile Boşalan İlçe Başkanlığına Bomba İsim: Arsin’e Örnek Geliyor!

BAŞKAN KAYA’DAN ÇAĞRI: “MASRAFLARI BİZ KARŞILAYALIM”

Öğrencilerden alınan kitap ve kırtasiye masraflarının geri ödenmesini talep eden Başkan Kaya, “Ortahisar Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Öğrencilerimizden alınan bu 16 bin liraları iade edin. Kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Öğrencilerimizden bir lira almanıza gönlümüz razı gelmiyor” dedi.

Başkan Kaya, eğitimde eşitsizliği ortadan kaldırmak için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Müdürlüklerini iş birliğine çağırarak, hayırseverlerle birlikte öğrencilere destek olmayı taahhüt etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ