Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi

“60 BİN OKULDA 20 MİLYON ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI”

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 60 binden fazla okulda yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 binden fazla öğretmenin ders başı yaptığını belirten Başkan Kaya, öğrencilerin okulları yeniden şenlendirdiğini ifade etti. Kaya, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın kendilerini geliştirecekleri, yeni bilgi ve beceriler kazanacakları bu yeni eğitim-öğretim yılını büyük bir heyecanla karşılıyoruz” dedi.

“EĞİTİM, BİR ULUSUN EN ÖNEMLİ VE ÖNCELİKLİ MESELESİDİR”

Başkan Kaya, eğitimin bir ulusun geleceği olduğunu vurgulayarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki; bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve sefalete terk eder” sözlerini hatırlattı. Kaya, çocuklarımızı çağın en ileri eğitim metotlarıyla geleceğe hazırlamanın önemine dikkat çekti.

“EĞİTİME ÖNEM VEREN TOPLUMLAR HER AÇIDAN GELİŞİR”

Eğitim ve öğretime verilen önemin, toplumların gelişmişlik düzeyini belirlediğini ifade eden Başkan Kaya, “Eğitim faaliyetlerine ne kadar değer verirsek, toplum olarak o kadar güçlü oluruz. Eğitimde ileri olan toplumlar, demokraside, insan haklarında, adalette ve ekonomik refahta dünyanın en ileri toplumları arasında yer alır” dedi.

“EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Ortahisar Belediyesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine desteklerini sürdüreceklerini belirten Başkan Kaya, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için eğitimin temel önemde olduğunu vurguladı. Kaya, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi hayata kazandırmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Yeni eğitim-öğretim yılının başarı, verimlilik ve huzur dolu geçmesini diliyorum” dedi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN